hirdetés
Sport

Aaron Hernandez öngyilkos lett a börtönben

Holtan találtak rá a korábbi NFL-játékosra, Aaron Hernandezre a cellájában Massachusettsben, közölték a hatóságok.
Aaron Hernandez Aaron Hernandez gyilkosság miatt töltötte életfogytig tartó börtönbüntetését (Forrás: cnn.com)
hirdetés

Hernandez a Souza-Baranowski Büntetés-végrehajtási Intézetben felakasztotta magát, később a kórházban megállapították a halál beálltát. A New England Patriots korábbi játékosa életfogytig tartó szabadságvesztését töltötte a börtönben, amit azért szabtak ki a 27 éves férfira, mert megölt egy férfit, aki menyasszonyának testvérével randevúzott.

A múlt héten felmentették Hernandezt egy kettős gyilkosság alól. A kettős gyilkosság előzménye egyébként az volt, hogy az amerikaifutball-játékos egy kiömlött ital miatt szóváltásba került a két későbbi áldozattal. Hernandez a bíróságon elsírta magát, amikor felolvasták az ítéletet, és azt mondta, hogy „nagyon boldog”.

A volt NFL-játékos éppen azon a napon követte el az öngyilkosságot, amikor korábbi csapata Donald Trump elnökkel találkozott a Fehér Házban, ahol a februári, az Atlantával szemben aratott győzelmüket ismerték el.

A börtön közleménye szerint Hernandez megpróbálta eltorlaszolni a cellája ajtaját, mielőtt felakasztotta magát. Annak ellenére, hogy életmentő beavatkozásokat kíséreltek meg megmentésére és kórházba szállították, helyi idő szerint hajnali 4 óra 7 perckor már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az állami rendőrség is a helyszínre érkezett, a halálesetről pedig értesítették a legközelebbi hozzátartozókat.

Az állami büntetés-végrehajtási osztály szóvivője, Christopher Fallon közleményében elmondta, hogy nem volt tudomása olyan levélről, amelyben Hernandez az öngyilkossági szándékát jelezte volna, és arról sem volt tudomásuk, hogy fennáll az öngyilkosság kockázata.

Bár a múlt héten felmentették a kettős gyilkosság vádja alól Hernandezt, a bíró újabb öt évvel hosszabbította a büntetést, ugyanis lőfegyver illegális birtoklásában viszont bűnösnek találták.

A korábbi NFL-játékost azzal vádolták, hogy halálos lövést adott le 2012-ben egy bostoni szórakozóhely előtt Daniel de Abreu-ra és Safiro Furtadóra – egy hónappal azt megelőzően, hogy meghosszabbította volna a New England Patriots-szal kötött szerződését.

2015 áprilisában Hernandezt bűnösnek találta a bíróság egy barátja, Odin Lloyd félprofesszionális amerikaifutball-játékos meggyilkolásában. Ez a gyilkosság még 2013-ban történt. Lloyd holttestén hat lövés által okozott sebeket találtak, és a holttest alig egy mérföldre volt Hernandez otthonától.

Nem sokkal azt követően, hogy letartóztatták a lövöldözéssel összefüggésben, a Partiots elbocsátotta a játékost, akit a bíróságon végül életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben vanhívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Száz nap múlva rajtol az ötvenedik Kékszalag

Száz nap múlva rajtol az ötvenedik Kékszalaghirdetés
Kínai Nagydíj - Vettel rajtol az élről, Hamilton csak negyedik

Kínai Nagydíj - Vettel rajtol az élről, Hamilton csak negyedikMegdőlt a 24 órás sífutás világcsúcsa

Megdőlt a 24 órás sífutás világcsúcsahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen