Sport

Nem várt meglepetést hozott a wimbledoni tenisztorna nyitónapja

Az ötödik helyen kiemelt Stan Wawrinka alulmaradt az orosz Danyil Medvegyevvel szemben, így már a torna első napján búcsúznia kellett.
Wawrinka Wawrinka nem volt túl jó formában (Forrás: Lenouvelliste.ch)

Ahogyan arról már beszámoltunk, elrajtolt a wimbledoni tenisztorna, azt pedig bátran kijelenthetjük, hogy igazi meglepetést hozott már rögtön az első nap.

Stan Wawrinka Danyil Medvegyevvel nézett farkasszemet, és bár előzetesen a legtöbben a svájcira fogadtak volna, mégis az orosz teniszezőnek sikerült megnyernie a meccset.

A mérkőzés folyamán elég gyorsan kiderült, hogy Wawrinka nincs épp a legjobb formájába, hiszen szinte amikor csak lehetett, jegelték a térdét. Az első szettet Medvegyev hozta, ám ezután sikerült egyenlítenie a svájcinak. A harmadik játszma még meglehetősen kiegyenlített volt, ám a negyediket 6-1-re nyerte az orosz, aki később elmondta, 5-1-nél már szinte csak az járt a fejébe, hogy mit fog a mérkőzés után csinálni.

Medvegyev örömében aztán meg is csókolta a gyepet, ami egyébként csupán a torna megnyerésekor szokás, ám rettentő boldog volt az első Grand Slam győzelmétől.

A nagy nevek közül egyébként nem csak Wawrinka játszott tegnap. Nadal is pályára lépett és egy meglehetősen sima győzelmet aratott ellenfelével szemben.

Ám volt magyar érdekeltség is, hiszen Fucsovics Márton a világranglista 26. helyezettjével, Gilles Müllerrel nézett szembe. A magyar teniszező egy szoros első szettet hozott, ám végül kikapott ellenfelétől.

  • Medvegyev - Wawrinka 6:4, 3:6, 6:4, 6:1
  • Nadal - Millman 6:1, 6:3, 6:2
  • Müller - Fucsovics 7:5, 6:4, 6:2


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen