hirdetés
Sport

A vízilabdázók különleges lehetőségként fogják fel a budapesti vizes világbajnokságot

Már kissé izgatottak a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, ez azonban senkit sem vet vissza – véli Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki egyben a mai, Ausztrália elleni mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy sokféle forgatókönyv lehetséges.
A magyar férfi vízilabda-válogatott edzése Vámos Márton, a férfi vízilabda-válogatott játékosa (k) a csapat edzésén a Hajós Alfréd Sportuszodában 2017. június 30-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
hirdetés

A magyar férfi vízilabda-válogatott ma 20 óra 10 perckor kezdi meg szereplését a 17. FINA világbajnokságon Ausztrália ellen. A mérkőzéssel kapcsolatban Märcz Tamás szövetségi kapitány az InfoRádióban elmondta, hogy nem feltétlenül csak az ausztrál csapat két, Magyarországon játszó meghatározó játékosának „kikapcsolásával” lehet nyerni, de többféle forgatókönyv is lehetséges.

Mindenek előtt az szeretné, ha a saját tájékukra tudnának koncentrálni, és kiadnák magukból, amit tudnak. Ha ez sikerül, úgy véli, nem lesz gond, és győzelemmel mutatkozhatnak be.

Megjegyezte azt is, hogy a magyar vízilabdázók számára egyedülálló élmény lesz, hogy a Margitszigeten játszhatnak, és mindenki különleges élményként fogja fel ezt a budapesti világbajnokságot.

Némi izgatottságot ugyan lát néhány játékoson, és van közöttük, aki már nagyon játszani szeretne – Märcz Tamás mindenesetre úgy véli, ez egyiküket sem veti vissza.

„Versenylovaknak érzem őket, amiket a rajt előtt bezártak a kalitkába, ahonnan startolnak.A sípszó elhangzásakor biztos lesz egy kis izgalom, ezért az elején hibák is elképzelhetőek” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Emellett elmondta, hogy már a fiatal versenyzők is elég rutinosak ahhoz, hogy megbirkózzanak a helyzettel – ugyanakkor nyolcezer néző előtt még senki nem játszott Margitszigeten. Igaz, hogy a BL Final Six-en sokan voltak, ám akkor nem volt ilyen katlan jellege az uszodának – jegyezte meg hozzátéve, hogy ilyen élménye még egyik játékosnak sem volt, és a közeljövőben talán nem is lesz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Németh Krisztián betalált, Nikolics gólkirály lett

Németh Krisztián betalált, Nikolics gólkirály lettEgyesült Államok Nagydíja - Hamilton nyert, világbajnok a Mercedes

Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton nyert, világbajnok a MercedesBöde góljával a Ferencváros nyerte a rangadót

Böde góljával a Ferencváros nyerte a rangadóthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen