hirdetés
Sport

Aaron Peirsol reagált Hosszú Katinka kezdeményezésének hírére

Az ötszörös olimpiai és tízszeres világbajnok amerikai úszó nem látja úgy, hogy szükség volna a Hosszú Katinka kezdeményezésére megszületett Profi Úszók Világszövetségére.
Aaron Peirsol Aaron Peirsol (Forrás: gamingwallpaperss.ml)
hirdetés

Hosszú Katinka kezdeményezésére harminc úszó támogatásával megalakult a Profi Úszók Szövetsége, vagyis GAPS, amely a sportolók érdekvédelmét hivatott ellátni.

A 24.hu szerint – noha Hosszú Katinka az erről szóló bejelentésében több mint 30 támogató úszóról adott hírt – a SwimVortex szaklap kétségbe vonja, hogy ilyen sok versenyző csatlakozott volna, és állítják, hogy az érintettek csupán érdeklődést mutattak. Hosszú Katinka ugyanakkor azt állította, hogy a lap állítása nem igaz.

A nemzetközi szövetség Sportolói Bizottsága nemrég ugyancsak nyílt levelet írt, amelyet a swimswam.com is leközölt, és amelyet az amerikai Aaron Peirsol jegyez a Sportolói Bizottság nevében.

A nyílt levélben megfogalmazták, hogy fontos, hogy a sportolók hallassák a hangjukat, viszont megjegyzik, hogy a Sportolói Bizottság egy rég óra működő testület, amely hatékony és eredményes csatorna arra, hogy a versenyzők kollektív hangját közvetítsék. Vagyis a levél szerint nem indokolt az új érdekvédelmi szervezet, hiszen már több mint két évtizede működik olyan testület, amely az úszók érdekeit megfelelően képviseli.

Az 1992-ben alapított Sportolói Bizottság négyévente választja újra tagjait, a jelenlegi bizottság 2013 óta működik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Németh Krisztián betalált, Nikolics gólkirály lett

Németh Krisztián betalált, Nikolics gólkirály lettEgyesült Államok Nagydíja - Hamilton nyert, világbajnok a Mercedes

Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton nyert, világbajnok a MercedesBöde góljával a Ferencváros nyerte a rangadót

Böde góljával a Ferencváros nyerte a rangadóthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen