hirdetés
Sport

Nagy kihívást jelenthet a nyíltvízi úszóknak a Balaton melegedő vize

Visszatér a kánikula, amivel együtt a Balaton vize is egyre melegszik. Ennek a strandolók persze kifejezetten örülhetnek, de a nyíltvízi úszók körében már nem feltétlenül övezi osztatlan lelkesedés a víz melegedését...
Vizes vb 2017 - Nyíltvízi úszás A német Finnia Wunram a 17. vizes világbajnokság női, 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyszámának döntője Balatonfüreden 2017. július 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
hirdetés

A 17. FINA Világbajnokság honlapja szerint a kánikula hatására folyamatosan melegszik a Balaton vize, és míg hétfőn még 22-23 Celsius-fok volt a tó vizének jellemző hőmérséklete, addig várhatóan már 24 fokos lesz, amikor a férfiak 10 kilométeres versenyére sor kerül.

Ez még nagyjából ideális hőmérséklet, de a hőség hatására a pénteki 25 kilométeres távokra tovább melegedhet a víz, ami már komoly kihívás elé is állíthatja az úszókat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen