hirdetés
Sport

Olasz Anna a hazai közönség szerepét is hangsúlyozta

Olasz Anna vasárnap a női 10 kilométeres nyíltvízi úszásban nyolcadik helyen végzett, értékelése szerint jól sikerült a verseny és nagyjából azt úszta, amit tervezett. Elmondta azt is, hogyan segített neki a hazai közönség szurkolása az utolsó métereken.
Vizes vb 2017 - Nyíltvízi úszás Olasz Anna (j) és a német Finnia Wunram 17. vizes világbajnokság női, 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyszámának döntője végén Balatonfüreden 2017. július 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
hirdetés

A vizes világbajnokság balatonfüredi helyszínén tartott női 10 kilométeres nyíltvízi úszó döntőben Olasz Anna a verseny során csak a vége felé maradt le az élbolytól, de nagyszerű hajrának köszönhetően a nyolcadik helyre jött fel. A szám másik magyar indulója, Sömenek Onon Katalin a huszonhetedik helyen ért célba.

A győzelmet végül a francia Aurelie Mulleré szerezte, a másodikként az ecuadori Samantha Arevalo, harmadikként pedig holtversenyben a brazil Ana Marcela Cunha és az olasz Arianna Bridi úsztak célba.

Olasz Anna elmondta, megérzése szerint nagyon komoly tempót úsztak a Balatonban, és noha elmaradt az időeredménye a kazanyitól, ez feltehetőleg a tó erős hullámzása miatt alakult így.

Elmondta továbbá, hogy jól sikerült a verseny, és nagyjából azt úszta, amit eltervezett, végig tudott koncentrálni és úgy látja, jó döntéseket hozott. Előzetesen a hatodik helyet elérhetőnek tartotta, a döntő végén azonban úgy érezte, mindent kiadott magából, a korábbi várakozásától picivel eltérő eredménnyel pedig „nem lehet csalódott”.

„Az utolsó előtti fordítónál kicsit leszakadtam, utána a hazai közönség szurkolásának köszönhetően tudtam felküzdeni magam, s a nézők behúztak a célba” – idézi a Blikk a sportoló a magyar közönségről megfogalmazott szavait.

Olasz Anna az Origónak elmondta, hogy nagyjából elégedett az eredménnyel, noha nem egészen úgy alakult, mint amire számított. Hangsúlyozta viszont, hogy végig jó döntéseket hozott, amire nagyon büszke.

„Maximálisan odakoncentráltam a teljes távon, nem voltak kihagyások, vagy rossz megoldások, ami korábban sajnos jellemző volt rám” – fejtette ki.

Olasz Anna később elsődleges versenyszámában, 25 kilométeren is indul, vagyis július 21-én, pénteken újból szurkolhatunk neki.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Németh Krisztián betalált, Nikolics gólkirály lett

Németh Krisztián betalált, Nikolics gólkirály lettEgyesült Államok Nagydíja - Hamilton nyert, világbajnok a Mercedes

Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton nyert, világbajnok a MercedesBöde góljával a Ferencváros nyerte a rangadót

Böde góljával a Ferencváros nyerte a rangadóthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen