Sport

A magyar női vízilabda válogatott hatalmas előnnyel győzött a franciákkal szemben

Második győzelmét is bezsebelte a magyar női vízilabda-válogatott.
A japán Szuzuki Kotori (b) és Szilágyi Dorottya a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd A japán Szuzuki Kotori (b) és Szilágyi Dorottya a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kedd este a francia válogatott lesz a magyarok ellenfele a világbajnokság második csoportmeccsén. A magyar csapat vasárnap este magabiztos játékkal 20-11(4-1, 8-3, 5-2, 3-5)-re győzte le Japánt, s ha a papírforma évényesül, akkor a franciák elleni mérkőzés után is örülhet majd a magyar közönség, hiszen toronymagas favoritja a mérkőzésnek. 

A mai nap eddigi eredményei:

Kína-Kanada 8-9 (1-1, 4-2, 0-5, 3-1)

Ausztrália-Oroszország 8-5 (1-2, 2-1, 3-1, 2-1)

Görögország-Kazahsztán 19-5 (5-0, 4-2, 4-1, 6-2)

Japán-Hollandia 8-20 (0-7, 5-3, 2-5, 1-5)

Új-Zéland-Dél-afrikai Köztársaság 8-6 (2-1, 1-2, 1-1, 4-2)

Egyesült Államok-Spanyolország 12-8 (6-1, 1-2, 2-2, 3-3)

A csoportban korábban Hollandia 17-2-re verte Franciaországot.

 "Bárhogy is ragozhatjuk, a franciák elleni meccsen kötelező a győzelem, ugyanakkor le kell játszani a meccset és meg kell tisztelni a franciákat azzal, hogy jól megverjük őket"

– mondta Bíró Attila.

"Nem lehet egy lapon említeni a francia és a holland válogatottat, így az önbizalom-növelés lesz a fontos meg az, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint Japán ellen. Szeretném, ha azok a játékosok is gólt lőnének, akik nem lőttek eddig, minden világversenyen fontos, hogy meglegyen az önbizalom, hogy a játékos poszttól függetlenül érezze, hogy tud gólt lőni, ez is egy cél lesz kedden."

Keszthelyi Rita lövi az első percben, az első dámadásból a meccs első gólját. A magyar válogatott második gólját szintén Keszthelyi Rita szerzi. A harmadik gólra sem kell sokat várni, Takács Orsolya ráfordulásból szerzi. Antal Dóra szerzi az első negyed negyedik találatát, 0-4 az állás a magyar válogatottnak. Keszthelyi Rita szerzi a következő gólt, 0-5. A franciák emberelőnybe kerültek, Tóth Ildikó is szerzi a 6-dik gólt. Az utolsó percben Szilágyi Dorottya szerzi meg a magyar válogatott hetedik gólját.

Tóth Ildikó (j) és a francia Audrey Daule a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 18-án. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdTóth Ildikó (j) és a francia Audrey Daule a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az első negyed végén az eredmény 0-7.

Egy büntető lehetőséget kapnak a franciák a második negyed kezdetén, amit be is lő Estelle Millot, ezzel pedig Franciaország szépít 1-7-re. Illés Anna lövi a következő gólunkat, amit emberhátrányból is könnyedén megszerez a magyar válogatott. Czigány Dóra szerzi a 9-dik gólt, majd kiállítják, az állás 1-9. A franciák megszerzik második találatukat is Aurore Sacre által. Csabai Dóra szerez bombagólt, 2-10 az állás. Eddig a magyar csapat 8 játékosa szerzett gólt. Bujka Barbara is megszerzi gólját, 2-11-re módosul a tabella, majd nemsokkal később duplázik is. Czigány Dóra is bedobja második gólját, majd nemsokkal a második negyed vége előtt Gurisatti Gréta 2-14-re módosítja az állást.

A francia Louise Guillet (b) és Keszthelyi Rita a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 18-án. MTI Fotó: Czagány BalázsA francia Louise Guillet (b) és Keszthelyi Rita a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 18-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

második negyed végére 2-14-re vezetünk.

Mindkét oldali kapuscserével kezdődik a harmadik negyed. Tóth Ildikó is megszerzi második gólját. A magyar csapatból már csak hárman maradtak gól nélkül. Takács Orsolyának is megvan a második, az állás 2-16. A franciák emberelőnybe kerülnek. Kettős emberelőnyből szépít Franciaország Adeline Sacra góljával. Szilágyi Dorottya szerzi a következő magyar gólt. 3-17 az állás. Lea Bachelier lő gól a franciáknál, 4-17-re módosul a gólarány. Szücs Gabriella is megszerezte elvárt gólját. Bujka Barbara harmadik gólját lövi be, s ezzel 4-19 lesz az állás. Antal Dóra góljával 16 gólos előnyre tesz szert Magyarország. Millot Estelle szépít ismét.

A harmadik negyed végén az állás 5-20.

Bujka Barbara negyedik gólja is bemegy a kapuba a negyedik negyen első percében. Keszthelyi Rita is megszerezte negyedik gólját. Az állás 5-22. Antal Dóra harmadik gólját szerzi meg, a magyar válogatott inkább már csapaton belül versenyzik, hogy ki tud több gólt lőni Franciaországnak. Antal Dóra a negyediket is megszerzi a vége előtt pár másodperccel.

A negyedik negyed végén az eredmény 5-24.

Franciaország-Magyarország 5-24 (0-7, 2-7, 3-6, 0-4)

Franciaország-Magyarország 5-24 (Forrás: Instagram)Franciaország-Magyarország 5-24 (Forrás: Instagram)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen