Sport

Szoros mérkőzések a női vízilabdázók délutáni meccsein

Az orosz és ausztrál válogatott mérkőzésén némi meglepetésre az ausztrálok 8-5-re megverték ellenfelüket, de talán ennél a meccsnél is fordulatosabb volt a kínai és kanadai válogatott összecsapása.
Vizes vb 2017 - Vízilabda Az ausztrál Bronte Halligan (b) és az orosz Daria Rizkova a női vízilabdatorna D csoportjában játszott Ausztrália - Oroszország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ausztrália-Oroszország 8-5 (1-2, 2-1, 3-1, 2-1)

Ausztrália és Oroszország közül jellemzően az utóbbit tekintették esélyesebbnek, a meccs elején pedig valóban az oroszok játéka tűnt ugyan erősebbnek, de a harmadik negyedben a kanadaiak kétgólos előnyre tettek szert, majd végig meg is tartották előnyüket. Győzelmükkel az ausztrál csapat került a csoport élére, legközelebb Görögországgal mérkőznek meg.

Vizes vb 2017 - VízilabdaAz ausztrál Rowie Webster (b) és az orosz Daria Rizkova a női vízilabdatorna D csoportjában játszott Ausztrália - Oroszország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 18-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

„Elég jó helyzetben vagyunk szerintem, jó hogy így egyben van a csapat. Új edzőnk van és jól kezdtük a tornát. A görögök elleni meccs érdekes lesz, hiszen az edzőnk is görög. Budapestet imádom, tavaly eljöttünk ide és volt pár napunk kikapcsolódni is, nagyon szép a város” – mondta az ausztrál Isobel Bishop a 17. FINA vb honlapja szerint.

Az orosz Evgeniya Ivanova pedig úgy fogalmazott, hogy folytatják a játékot, kijavítják a hibáikat, a következő mérkőzést pedig megnyerik.

Kína-Kanada 8-9 (1-1, 4-2, 0-5, 3-1)

Mozgalmas és fordulatos mérkőzésnek lehettünk tanúi Kína és Kanada között, és bár az első gólokra az utolsó percekig kellett várni az első negyedben, ekkor azonban egészen felgyorsultak az események, és 3-3-ig fej-fej mellett haladt a két válogatott. A félidőre már Kína vette át a vezetést, majd a szünet után a kanadaiak zsinórban öt gólt szereztek. Kína a negyedik negyed végén egyenlített, majd egy másodperccel a sípszó előtt mindenki nagy meglepetésére Christine Robinson még megszerezte a győzelmet hozó gólt a kanadaiaknak.

Vizes vb 2017 - VízilabdaA kanadai Emma Wright (j) és kínai Kuo Ning a női vízilabdatorna A csoportjában játszott Kína - Kanada mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Dali Gong, a kínai csapat szövetségi kapitánya a meccs után azt mondta:

„Elvesztettük a mérkőzést, ami nagyon idegesítő, ugyanakkor mégis elégedettek vagyunk, mert az utóbbi időben játékosaink sokat fejlődtek. Sanghajban tíz góllal vesztettünk, most csak eggyel.”

Haris Pavlidis kanadai szövetségi kapitány pedig úgy értékelte a mérkőzést, hogy először ugyan kicsit sokat kockáztattak, de az első negyedben nem is igazán tudták, hogy mit akarnak.

„A védelem rendben volt, s a második negyedben belejöttünk a játékba, a harmadikban pedig már tényleg jól játszottunk, úgy, ahogy az elsőben is kellett volna. S bár az utolsó negyedben hibáztunk hátul, ami sokba is került, de a végén kézben tartottunk az eredményt, s ha csak egy góllal is de nyertünk” – tette hozzá.

Végül a következő, Brazília elleni meccsel kapcsolatban megjegyezte, hogy az nagyon fontos lesz, és keményen kell majd játszaniuk.

„Biztosan nyernünk kell” – szögezte le Haris Pavlidis.

A mai nap további mérkőzései:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen