hirdetés
Sport

Sikeres volt Miklós Edit rehabilitációja

A sportoló fél év után, augusztus végén újra elkezdheti a síelést, így teljes erőbedobással a téli olimpiára koncentrálhat.
Miklós Edit Miklós Edit újra felcsatolhatja a léceket (Forrás: Síparadicsom.reblog.hu)
hirdetés

Miklós Edit balesete után nagyon sokan aggódtak a síelőért. A 29 éves sportoló még január 15-én, egy osztrák versenyen bukott akkorát, hogy mentőhelikopterrel vitték el a helyszínről.

Az már akkor kiderült, hogy kemény munka és műtétek sora vár majd rá, ám hála az orvosoknak, a gyógytornának, illetve a kitartásnak, Miklós Edit pár hét múlva újra léceket csatolhat a lábára.

„Nagyon örülök, amiért ilyen sokat dolgoztam, lassacskán megvalósulhat. A térdemet megműtő orvos engedélyt adott a síelésre, így néhány hét múlva Svájcban újra célba vehetem a lejtőket. Fontos lépcsőfok ez a küzdelmemben, de mindvégig hittem benne, hogy sikerülhet. Már nem is izgultam nagyon a kontroll előtt, hiszen az erőnléti edzéseken térdvédők nélkül dolgoztam a súlyokkal. Persze jó érzés azért szembesülni vele, hogy a doktor is mindent rendben talált”

- nyilatkozta a sportoló a Blikknek.

Természetesen a fokozatosság rendkívül fontos, így a felkészülést is ehhez mérten kell elkezdeni,

„Nem félek attól, hogy újra lécet kell csatolnom a lábamra, persze majd csak élesben derül ki, hogy valóban bírja-e a térdem a terhelést. Jelenleg úgy kilencvenöt százalékos az állapotom, novemberig még nem szabad majd ugratnom a lejtőkön, és túlzottan agresszívan sem vehetem be a kanyarokat. December elején, a Világkupa-sorozat első állomására kell formába lendülnöm, a végső cél pedig, hogy az olimpiára csúcsformába kerüljek”

- mondta a lapnak. Mindemellett persze az is fontos, hogy Miklós Edit a lehető legnagyobb mértékben óvja a térdeit, épp ezért egy olyan speciális térdvédőt készítettek a számára, amely karbon- és fémelemekből áll.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Foci vb 2018 menetrend, eredmények

Foci vb 2018 menetrend, eredményekLöw: nem azon a szinten játszottunk, amelyen szoktunk

Löw: nem azon a szinten játszottunk, amelyen szoktunkhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen