hirdetés
Sport

Dennis Bergkamp legendás gólja a Premier League legszebbike

Az immár 25 éves Premier League legszebb góljának választották Dennis Bergkamp emlékezetes, a Newcastle elleni lövését. Igaz, a „verseny” szoros volt, hiszen a végül legszebbnek ítélt gól csak pár százalékkal maradt el attól, ami a több mint félmillió szurkoló szavazatai alapján a második „legnépszerűbb” volt.
Dennis Bergkamp legendás gólja a Premier League legszebbike Dennis Bergkamp legendás gólja a Premier League legszebbike (Forrás: dailymail.co.uk)
hirdetés

Több mint félmillió futballszurkoló szavazott a BBC Sport felületén, a voksolással a Premier League keddi, 25. évfordulójára készültek.

Az első helyet Dennis Bergkamp emlékezetes, a Newcastle ellen lőtt gólja érdemelte ki.

„Egy kisebb varázslat volt. A befejezés jó volt, és a labdaérintés hihetetlen. Soha nem látunk még egy ilyet a Premier League-ben” – mondta a lövésről a BBC Radio 5 műsorában Shay Given, aki a gólt kapta.

Elmondta azt is, hogy már a támadás felépítése is nagyszerű volt, először Vierra passzolt Bergkampnak, majd ő Piresnek, Pires vissza Bergkampnak...

„Még mielőtt egyet pisloghattunk volna, a hálóban volt” – tette hozzá.

Az egykori arsenalos labdarúgó gólja éppen csak megelőzte Tony Yeboah (a Leeds egykori játékosa) a Wimbledon elleni mérkőzésen 1995-ben született látványos lövését – utóbbi egyébként mindössze két százalékkal maradt le az első helyről.

A harmadik helyet Wayne Rooney 2011-ben a Manchester City elleni városi rangadón produkált igen akrobatikus és nem kevésbé emlékezetes lövése érdemelte ki.

Előbbit Thierry Henry 2002-es, a Tottenham elleni mérkőzésen lőtt gólja és Jack Wilshere 2013-as, a Norwich elleni meccsen nyújtott lövése követte.

Érdekes lehet, hogy több mint 25 ezer gól született már a Premier League 1992-es létrehozása óta, így aztán bőven volt miből csemegézniük a futballrajongóknak.

A szavazáson összesen öt ötéves időszakban született gólokat soroltak fel 1992 és 2017 között, az alábbi időszakok szerint bontva:

  • 1992-93 – 1996-97 (a legjobbnak ítélt: Yeboah lövése a Wimbledon ellen)
  • 1997-98 – 2001-02 (a legjobbnak ítélt: Bergkamp gólja a Newcastle ellen)
  • 2002-03 – 2006-07 (a legjobbnak ítélt: Thierry Henry gólja a Tottenham ellen)
  • 2007-08 – 2011-12 (a legjobbnak ítélt: Rooney gólja a Man City ellen)
  • 2012-13 – 2016-17 (a legjobbnak ítélt: Wilshere gólja a Norwich ellen)

A végső szavazáson a legjobbnak ítélt öt gól indult.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Foci vb 2018 menetrend, eredmények

Foci vb 2018 menetrend, eredményekhirdetés
Horvátország 3-0-ra legyőzte Argentínát

Horvátország 3-0-ra legyőzte ArgentínátFranciaország 1-0-ás győzelmet aratott Peru felett

Franciaország 1-0-ás győzelmet aratott Peru felettDánia és Ausztrália 1-1-es döntetlent játszott

Dánia és Ausztrália 1-1-es döntetlent játszotthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen