hirdetés
Sport

Nagy tehetségnek tartja Räikkönen Leclercet

A fiatal pilóta jelenleg a Forma-2-ben versenyzik, ám a Hungaroringen lehetőséget kapott arra, hogy a 2017-es Ferrarit tesztelje.
Leclerc Leclerc egyelőre az F2-re koncentrál (Forrás: Carmrades-blog.com)
hirdetés

Charles Leclerc még 2016-ban került be a Ferrari akadémiájába. A 19 éves fiatal idén a Forma-2-ben versenyzik, ám a Hungaroringen megmutathatta, mit tud kihozni a tesztek során a 2017-es Ferrariból.

Leclerc elégedett, ráadásul nagyon örül annak, hogy ilyen közelről megfigyelheti Sebastian Vettel, valamint Kimi Raikkönen munkáját.

Utóbbi egyébként szintén pozitívan nyilatkozott a monacói pilótáról és elmondta, az utóbbi időben nagy fejlődésen ment keresztül.

Emellett persze azt is kihangsúlyozta, hogy Leclercnek még nagyon sok ideje van a tanulásra, mindazonáltal „a jövő csillaga” lehet belőle.

A fiatal tehetség egyébként elég visszafogottan nyilatkozik, legutóbb például elmondta, a teszten természetesen szeretett volna mindenkit lenyűgözni, ám az elsőszámú célja inkább az volt, hogy a lehető legtöbb kört menjen a Ferrarival (98 sikerült neki), ezzel is segítve az istálló munkáját. Azt pedig csak reméli, hogy sikerült megmutatnia a tehetségét.

Néhány pletyka felszállt arról is, hogy Leclerc jövőre esetleg a Sauberben kap lehetőséget, amellyel kapcsolatban a pilóta csak ennyit mondott:

„Ha pedig év végén lehetőséget kapok, két kézzel fogom megragadni - jelenleg viszont csak a Forma-2-re összpontosítok”

- idézi az F1világ.hu Leclerc szavait.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Foci vb 2018 menetrend, eredmények

Foci vb 2018 menetrend, eredményekLöw: nem azon a szinten játszottunk, amelyen szoktunk

Löw: nem azon a szinten játszottunk, amelyen szoktunkhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen