hirdetés
Sport

Tíz magyar érem a cél a budapesti szkander vb-n

Tíz magyar érmet, közte három aranyat vár a magyar versenyzőktől a kedden kezdődő budapesti szkander világbajnokságon Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke.
Szkanderezők A kép illusztráció (Forrás: walunderground.com)
hirdetés

Az esemény vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján Aszen Hadzsitodorov, az idén 40 éves Szkander Világszövetség elnöke minden idők eddigi legnagyobb versenyének nevezte a magyarországi vb-t, amelyre eddig 56 országból 1200 sportoló nevezett, így részvételi rekord várható.

Csabai Attila, Magyar Szkander Szövetség (MSSZ) első embere kiemelte, hogy a MOM Sportközpontban szeptember 5. és 10. között rendezendő esemény egy integrált világbajnokág lesz, hiszen a juniorokon (18-21 évesek), a felnőtteken és a szeniorokon (40, 50 és 60 éven felüliek) kívül paraszkanderesek is elindulnak rajta. Hozzátette: mivel a résztvevők jobb és bal kézzel is versenyeznek, így a nevezések száma megközelíti a 2500-at.

"A magyar válogatottat hatvankilenc versenyző alkotja, akiktől tíz érmet, közte három aranyat várok"

- fogalmazott Csabai Attila, aki külön kiemelte a 39 éves Ivánfi Brigittát, aki Európa-bajnoki címvédőként most vb-elsőségre tör, ráadásul a szolnoki családanya jobb és bal kézzel egyaránt esélyes az elsőségre.

Véleménye szerint a vb-n világszínvonalú magyar csapat áll ki, amely különösen a parakategóriákban tűnik erősnek, s érdekességként megemlítette, hogy még egy 73 esztendős induló is lesz a hazai versenyzők között.

A sportvezető a vb mezőnyéről szólva megjegyezte, hogy az oroszoktól, a grúzoktól és a bolgároktól várható a legjobb szereplés, de még a kazahok és a törökök is több mint száz szkanderessel érkeztek Budapestre.

Csabai Attila ismertette a vb részletes programját is, eszerint az ünnepélyes megnyitót kedden délután fél négykor tartják a MOM Sportközpontban, aznap és szerdán a juniorok, csütörtökön és pénteken a paraszkanderesek, szombaton és vasárnap pedig felnőttek a versenyeit bonyolítják le - a résztvevők minden kategóriában az első napon a bal-, a másodikon jobb kézzel küzdenek egymás ellen.

Mint elhangzott, a szkander vb-k történetében most először fordul elő, hogy a döntőket a Sport Tv jóvoltából élőben is nyomon lehet követni.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligából

A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligábólHosszú Katinka aranyérmes 200 méter pillangón

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter pillangónhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen