hirdetés
Sport

Grosjean lebuktatta Hamiltont

A francia pilóta a versenyzői értekezleten hívta fel valamire Charlie Whiting versenyigazgató figyelmét Lewis Hamiltonnal kapcsolatban.
Hamilton Hamilton szerint csak néhányszor szokta kikapcsolni az övét
hirdetés

Megtartották nemrégiben a Japán Nagydíj versenyzői értekezletét, amelyről egy részletet most nyilvánosságra hoztak.

A felvétel elején azt láthatjuk, ahogy a versenyigazgató Sebastian Vettel és Pascal Wehrlein közös akcióját hozza fel - utalva itt arra, amikor a Sauber-pilóta saját autóján taxiztatta vissza a Ferrari versenyzőjét a bokszutcába. Whiting szerint ez nagyon kedves volt, de legközelebb maradjon mindenki az ilyenkor előírt orvosi autónál.

Hamilton ezután felhozta, hogy Vettel kivette a kormányt az autóból és magával vitte, holott elvileg nem ez a szabály. A versenyigazgató szerint ebben a szituációban ez megengedett.

Grosjean ekkor vetette fel a kérdést, miszerint levezetőkörön ki szabad-e kapcsolni a biztonsági övet, mert Hamilton ezt gyakran megteszi.

Whiting szerint lazítani lehet az övön, de kikapcsolni nem. Massa erre azt felelte, hogy meglazítani sokkal nehezebb, mint kikapcsolni.

Grosjean ebben a pillanatban talán megérezte, hogy "bajba keverte" Hamiltont, mert gyorsan visszakozott, és elmondta, szerinte a közönségnek sokkal jobb, ha kikapcsolja, hiszen így tud integetni, csupán tisztázni akarta a dolgokat.

Hamilton megkérdezte, hogy a francia mégis mit akart tisztázni, mire a válasz ez volt:

"Mert néha, ha nem rakjuk vissza a kormánykereket, megbüntetnek érte, pedig letörött kerekeknél már nincs benne logika. Szóval akkor ezt is tudni szerettem volna."

Erre Hamilton csak annyit felelt, hogy "érdekes...". Végül Whiting lezárta a témát és megmondta világosan, az övnek maradnia kell és kész, hiszen a múltkori Vettel-Stroll ütközés is a levezetőkörben történt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Liu fivérek negyeddöntőben 500 méteren

A Liu fivérek negyeddöntőben 500 méterenKeszler Andrea negyeddöntős 1000 méteren

Keszler Andrea negyeddöntős 1000 méterenhirdetés
Swaney maga fedezte felkészülését és versenyzését

Swaney maga fedezte felkészülését és versenyzésétSwaney Elizabeth utolsó lett női félcsőben

Swaney Elizabeth utolsó lett női félcsőbenhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen