hirdetés
Sport

Mocsai Lajos szerint Storck vezetésével megtört valami

Mocsai Lajos kézilabdaedző, a Testnevelési Egyetem rektora úgy látja, Bernd Storck vezetésével megtört valami a magyar labdarúgásban – írja a Bors.
Mocsai Lajos Mocsai Lajos (Forrás: debreceninap.hu)
hirdetés

Mocsai Lajos a lapnak elmondta, láthatóan bizonyos folyamatok kiszabadultak, és érdemes lehet bizalmat szavazni a szakmai stábnak, amennyiben az rendelkezik azzal az erővel, amivel ezt képes korrigálni és visszafordítani.

Abban az esetben azonban, ha nem képesek erre – és ő maga úgy véli, talán inkább ez lehet a helyzet –, meglátása szerint meg kell válni tőlük.

„Az ítélet mindig az eredményességből szűrődik le”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy átlátja a poszt jelentőségét, miután 357 meccset vívott Magyarországért.

Megjegyezte azt is, hogy Storckék semmi olyat nem hoztak, amit a magyar edzők ne tudnának, a különbség pedig a gondolkodásmódban és a rendszer­elméletben van.

Mocsai Lajos a Borsnak beszélt arról is, hogy különleges érzelmi állapottal jár a válogatottban játszani, így más a csapatépítési folyamat is. A nemzeti csapatra ő maga például mindig próbált egységként tekinteni, jóllehet, neki lehetősége adódott arra is, hogy évente 14-18 hetet együtt készüljön a keretével.

Rámutatott arra is, hogy az sem feltétlenül használ, ha a sportági vezetés annyi pénzt pumpál a sportágba, hogy a játékosok nem akarnak külföldre menni, ezzel ugyanis adott esetben éppen az a törekvés nem teljesül, hogy minél több magyar focista minél több nemzetközi meccsen vegyen részt.

Kiemelte az utánpótlás-nevelés felelősségét is, ami azért jelentős, mert kicsi a merítési lehetőség.

„Most indultak be azok a szakmai programok, amelyek segíthetnek. Kiépül az országos rendszer, szélesedik az edzői tudás, az orvosi, analitikai rendszer”

– tette hozzá Mocsai.

Mindazonáltal leszögezte azt is, 8-10 éves távlatokról van szó: csak ez után lehet általános felemelkedésről beszélni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Liu fivérek negyeddöntőben 500 méteren

A Liu fivérek negyeddöntőben 500 méterenKeszler Andrea negyeddöntős 1000 méteren

Keszler Andrea negyeddöntős 1000 méterenhirdetés
Swaney maga fedezte felkészülését és versenyzését

Swaney maga fedezte felkészülését és versenyzésétSwaney Elizabeth utolsó lett női félcsőben

Swaney Elizabeth utolsó lett női félcsőbenhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen