hirdetés
Sport

Mocsai Lajos szerint Storck vezetésével megtört valami

Mocsai Lajos kézilabdaedző, a Testnevelési Egyetem rektora úgy látja, Bernd Storck vezetésével megtört valami a magyar labdarúgásban – írja a Bors.
Mocsai Lajos Mocsai Lajos (Forrás: debreceninap.hu)
hirdetés

Mocsai Lajos a lapnak elmondta, láthatóan bizonyos folyamatok kiszabadultak, és érdemes lehet bizalmat szavazni a szakmai stábnak, amennyiben az rendelkezik azzal az erővel, amivel ezt képes korrigálni és visszafordítani.

Abban az esetben azonban, ha nem képesek erre – és ő maga úgy véli, talán inkább ez lehet a helyzet –, meglátása szerint meg kell válni tőlük.

„Az ítélet mindig az eredményességből szűrődik le”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy átlátja a poszt jelentőségét, miután 357 meccset vívott Magyarországért.

Megjegyezte azt is, hogy Storckék semmi olyat nem hoztak, amit a magyar edzők ne tudnának, a különbség pedig a gondolkodásmódban és a rendszer­elméletben van.

Mocsai Lajos a Borsnak beszélt arról is, hogy különleges érzelmi állapottal jár a válogatottban játszani, így más a csapatépítési folyamat is. A nemzeti csapatra ő maga például mindig próbált egységként tekinteni, jóllehet, neki lehetősége adódott arra is, hogy évente 14-18 hetet együtt készüljön a keretével.

Rámutatott arra is, hogy az sem feltétlenül használ, ha a sportági vezetés annyi pénzt pumpál a sportágba, hogy a játékosok nem akarnak külföldre menni, ezzel ugyanis adott esetben éppen az a törekvés nem teljesül, hogy minél több magyar focista minél több nemzetközi meccsen vegyen részt.

Kiemelte az utánpótlás-nevelés felelősségét is, ami azért jelentős, mert kicsi a merítési lehetőség.

„Most indultak be azok a szakmai programok, amelyek segíthetnek. Kiépül az országos rendszer, szélesedik az edzői tudás, az orvosi, analitikai rendszer”

– tette hozzá Mocsai.

Mindazonáltal leszögezte azt is, 8-10 éves távlatokról van szó: csak ez után lehet általános felemelkedésről beszélni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen