hirdetés
Sport

Egy év próbaidőt kapott Tiger Woods, amiért felelőtlenül vezetett

Egy év próbaidőre ítélték Tiger Woods-t, aki bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott, felelőtlen járművezetésről szóló vádban.
Tiger Woods Tiger Woods bűnösnek vallotta magát (Forrás: chicagotribune.com)
hirdetés

A golfbajnokot még májusban vették őrizetbe, miután a rendőrök arra figyeltek fel, hogy floridai otthonától nem messze az álló Mercedes-Benz típusú autója kormányán alszik.

A toxikológiai jelentés szerint Tiger Woods szervezetében több legális gyógyszer nyomait, valamint a marihuána aktív összetevőjét is megtalálták.

A pénteki vádalku keretében előírták számára, hogy részt vegyen egy kezelési programban, illetve kábítószer tesztnek vesse alá magát. Woods ötven óra közmunkát már teljesített az állami ügyész szerint.

Sandra Bosso-Pardo helyi bíró elmondta, hogy ugyan nem szab ki börtönbüntetést Woods-ra, de amennyiben a golfozó bármilyen jelentősebb módon megszegi a próbaidőt, úgy 90 napos börtönbüntetést szab ki. Ezután megkérdezte Woods-tól, hogy „megértette-e”, aki erre annyit felelt, hogy „igen”.

Korábban a rendőrségi kamera felvételein rögzítették Woods május 29-ei őrizetbe vételét: a videón a golfozó elmosódó és gyakran szinte kivehetetlen szavakkal kommunikált a rendőrökkel a helyszínen.

Woods későbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy nem fogyasztott alkoholt, és végül a toxikológiai vizsgálat igazolta is ezt az állítását. A golfozó állítása szerint az általa szedett gyógyszerek váratlan együttes hatása miatt került ilyen állapotba. A gyógyszereket egy hátműtéte után szedte.

2009-ben Woods egyszer már egy különös közlekedési balesetbe is keveredett Orlandó-i otthonánál, és az esetet követően felmerült a gyanú, hogy a golfozónak házasságon kívüli kapcsolatai lehetnek, amelyek a hétéves házassága végéhez vezettek – és amelyek egyben megfosztották őt több nagy értékű szponzorációs megállapodástól is.

A negyvenegy éves, tizennégyszeres profi golfbajnok 2008 óta nem nyert egyetlen jelentősebb bajnokságot sem.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligából

A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligábólHosszú Katinka aranyérmes 200 méter pillangón

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter pillangónhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen