hirdetés
Sport

Bernd Storck szerint a magyarok elvárásai nem voltak összhangban a valósággal

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya úgy látja, sokkal magasabbak a realitásnál az elvárások a magyar labdarúgásban – írja az M4Sport.hu
Bernd Storck Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtező mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2017. október 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
hirdetés

Bernd Storck a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak beszélt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel történt szakítás okairól és körülményeiről, egyebek mellett megjegyezve, hogy a magyarok elvárásai a realitásnál sokkal magasabbak.

„Sajnálatos módon, az elvárások nem voltak összhangban a valósággal” – idézi az M4Sport.hu a német szakember szavait.

Storck hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy a magyar válogatott harmadik helyen végzett a vb-selejtezős csoportjában az Európa-bajnok Portugália és Svájc mögött, azzal vádolják őket, hogy stagnált a válogatott teljesítménye. Ezek után akkorára nőtt a nyomás, hogy az elválás mellett döntöttek.

„Az emberek elfelejtették, hogy 44 év után kijutottunk egy Európa-bajnokságra. Magyarország neve jól cseng a labdarúgásban, de jelenleg már más a helyzet” – tette hozzá a volt szövetségi kapitány.

Megjegyezte az is, öt olyan labdarúgó volt az általa irányított válogatottban, akik klubszinten nemzetközi mérkőzéseket játszottak, és a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába egyetlen magyar klub sem kvalifikált.

„Ennél többet nem tudtunk tenni, kihoztuk a maximumot, az Eb-szereplést már senki sem veheti el tőlünk. Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, az edzői stáb, a játékosok és a szurkolók is. A közös munkám Andreas Möllerrel és Holger Gehrke kapusedzővel fantasztikus volt” – zárta a magyar válogatottal kapcsolatos gondolatmenetét a szakember.

A jövőjével kapcsolatos várakozásokról szólva megjegyezte, hogy nagy álma a Bundesliga, és miután másodedzőként már dolgozott a Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Herthánál és a Wolfsburgnál, szeretné megmutatni Németországban, mire képes vezetőedzőként.

Bernd Storck a múlt hónapban – miután az MLSZ-szel közös megegyezéssel szerződést bontott – a magyar labdarúgó-válogatottról szólva egyebek mellett elmondta, hogy szerinte a fejlődés már elindult, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Úgy látja, hogy sok tehetséggel rendelkezik a sportág, és szoros együttműködéssel, alázatos munkával elérhetőnek tartja a sikereket. Szólt arról is, hogy az ország labdarúgásának tárgyi feltételei nemzetközi viszonylatban is kiválóak, ám a kitűzött célok eléréséhez további komoly, professzionális munkára van szükség.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Liu fivérek negyeddöntőben 500 méteren

A Liu fivérek negyeddöntőben 500 méterenKeszler Andrea negyeddöntős 1000 méteren

Keszler Andrea negyeddöntős 1000 méterenhirdetés
Swaney maga fedezte felkészülését és versenyzését

Swaney maga fedezte felkészülését és versenyzésétSwaney Elizabeth utolsó lett női félcsőben

Swaney Elizabeth utolsó lett női félcsőbenhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen