hirdetés
Sport

Bernd Storck szerint a magyarok elvárásai nem voltak összhangban a valósággal

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya úgy látja, sokkal magasabbak a realitásnál az elvárások a magyar labdarúgásban – írja az M4Sport.hu
Bernd Storck Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtező mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2017. október 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
hirdetés

Bernd Storck a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak beszélt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel történt szakítás okairól és körülményeiről, egyebek mellett megjegyezve, hogy a magyarok elvárásai a realitásnál sokkal magasabbak.

„Sajnálatos módon, az elvárások nem voltak összhangban a valósággal” – idézi az M4Sport.hu a német szakember szavait.

Storck hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy a magyar válogatott harmadik helyen végzett a vb-selejtezős csoportjában az Európa-bajnok Portugália és Svájc mögött, azzal vádolják őket, hogy stagnált a válogatott teljesítménye. Ezek után akkorára nőtt a nyomás, hogy az elválás mellett döntöttek.

„Az emberek elfelejtették, hogy 44 év után kijutottunk egy Európa-bajnokságra. Magyarország neve jól cseng a labdarúgásban, de jelenleg már más a helyzet” – tette hozzá a volt szövetségi kapitány.

Megjegyezte az is, öt olyan labdarúgó volt az általa irányított válogatottban, akik klubszinten nemzetközi mérkőzéseket játszottak, és a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába egyetlen magyar klub sem kvalifikált.

„Ennél többet nem tudtunk tenni, kihoztuk a maximumot, az Eb-szereplést már senki sem veheti el tőlünk. Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, az edzői stáb, a játékosok és a szurkolók is. A közös munkám Andreas Möllerrel és Holger Gehrke kapusedzővel fantasztikus volt” – zárta a magyar válogatottal kapcsolatos gondolatmenetét a szakember.

A jövőjével kapcsolatos várakozásokról szólva megjegyezte, hogy nagy álma a Bundesliga, és miután másodedzőként már dolgozott a Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Herthánál és a Wolfsburgnál, szeretné megmutatni Németországban, mire képes vezetőedzőként.

Bernd Storck a múlt hónapban – miután az MLSZ-szel közös megegyezéssel szerződést bontott – a magyar labdarúgó-válogatottról szólva egyebek mellett elmondta, hogy szerinte a fejlődés már elindult, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Úgy látja, hogy sok tehetséggel rendelkezik a sportág, és szoros együttműködéssel, alázatos munkával elérhetőnek tartja a sikereket. Szólt arról is, hogy az ország labdarúgásának tárgyi feltételei nemzetközi viszonylatban is kiválóak, ám a kitűzött célok eléréséhez további komoly, professzionális munkára van szükség.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen