hirdetés
Sport

FTC: „Senki sem fogja megúszni” azok közül, akik a szombati incidensben részt vettek

A szombati Fradi-Debrecen meccsen verekedés tört ki, aminek következtében ketten súlyosan, egy személy pedig könnyebben megsérült. Az esettel kapcsolatban Baranyai Imre, az FTC biztonsági főnöke egyebek mellett közölte, hogy nagyjából 50 ember, szervezetten vett részt a „jelentős szurkolói rendbontásban”, akik közül mindenkit be tudnak azonosítani – még azok sem ússzák meg, akik maszkot húztak, vagy cipőt váltottak az azonosítás megnehezítésének érdekében.
Labdarúgó NB I - Ferencváros-Debreceni VSC Az FTC szurkolói a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencvárosi Torna Club - Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
hirdetés

Ahogyan arról már írtunk, a szombati FTC-DVSC mérkőzés szünetében verekedés tört ki, amelyben a rendőrség szerint ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült. Közvetlenül az incidens után az FTC közleményében azt írta, hogy a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében, és az összes érintett szurkoló kártyáját felfüggeszti az eljárás befejezéséig.

Most Baranyai Imre, az FTC biztonsági főnöke adott bővebb tájékoztatást is a klub nevében az esettel kapcsolatban.

Ebben a biztonsági főnök is leszögezi, hogy az FTC mindenben együttműködik a rendőrséggel a szombati meccsen történt jelentős, és több súlyos sérülttel járó szurkolói rendbontás kapcsán, egyben minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a leghamarabb megtalálják a bűnelkövetőket.

„A klub a legszigorúbb eljárást várja el a bűnüldöző szervektől. Munkájuk megkönnyítése érdekében, a rendelkezésünkre álló felvételeket és dokumentumokat átadtuk a rendőrségnek” – olvasható a Fradi honlapján.

A közleményben Baranyai Imre megfogalmazza, megítélésük szerint függetlenül attól, hogy ki és milyen indítékkal követte el a tettét, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, s az erőszak nem lehet része a lelátói életnek. Emlékeztet arra is, több mint három éve nem történt a szombatihoz hasonló incidens a stadionban, és mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ne ismétlődjön meg a hétvégihez hasonló eset.

„Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas” – derül ki a közleményből.

Bár lassú a folyamat, Baranyai Imre azt ígéri, senki sem fogja megúszni, még azok sem, akik úgy igyekeztek megnehezíteni a későbbi azonosítást, hogy többször is ruházatot és cipőt váltottak.

„A Tábor vezetőit kérni fogjuk, hogy a sajnálatos esemény után kiadott közleményük szellemében és a napokban elfogadott megállapodásunk alapján, a tárgyi bizonyítékok, a videó felvételek és a fotók megismerése után segítsék az elkövetők azonosítását. Ez közös érdekünk” – jelentette ki az FTC biztonsági főnöke.

Azoknak, akik a verekedésben részt vettek, kést vittek be, vagy bármilyen más módon megszegték a pályarendszabályban foglaltakat, a vizsgálatok lezárásáig haladéktalanul felfüggesztik a szurkolói kártyájukat.

A közleményben szó esik arról is, hogy a biztonsági szolgálat csak a ruházatot jogosult átvizsgálni, és testüreg motozást nem hajthat végre.

„Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva. A fémdetektoros kapuk használata lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. Ide nem szeretnénk eljutni” – teszik hozzá.

Korábban a rendőrség a hétvégi eseményekkel kapcsolatban azt közölte, hogy szombaton 16 óra 20 perc körül, eddig tisztázatlan okból tört ki a verekedés a meccs szünetében a szurkolók között, aminek során egy ember könnyebben, ketten pedig súlyosan megsérültek. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kovacsics Anikó: még tudatosabb játékra van szükség

Kovacsics Anikó: még tudatosabb játékra van szükségAzpilicueta 2022-ig hosszabbított a Chelsea-vel

Azpilicueta 2022-ig hosszabbított a Chelsea-velhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen