hirdetés
Sport

Gianluigi Buffon könnyes búcsút vett a válogatottól

Gianluigi Buffon könnyes búcsút vett az olasz labdarúgó-válogatottól, miután az 1958 óta most először nem jutott ki a világbajnokságra. „Sajnálom, hogy az utolsó játékom egybeesett azzal, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra” – mondta a focista hozzátéve, hogy voltaképpen nem is magát, hanem az olasz futballt sajnálja.
Gianluigi Buffon Gianluigi Buffon (Forrás: thesun.co.uk)
hirdetés

Buffon könnyeivel küszködve búcsúzott az olasz labdarúgó-válogatottól, de megjegyezte:

„Nem magamat sajnálom, hanem az olasz futballt. Olyasmiben vallottunk kudarcot, aminek társadalmi szinten is van jelentése. Nem az idő múlását sajnálom, hanem azt, hogy így fejeztük be. Az olasz futballnak kétségkívül van jövője, mivel van büszkeségünk, tehetségünk, elszántságunk, és mert a nagy esések után mindig módot találunk arra, hogy ismét lábra álljunk”.

Olaszország a svédek elleni 0-0-ás világbajnoki pótselejtező mérkőzéssel lemaradt a világbajnokságról, hatvan éve most először.

Az eset után Gianluigi Buffon lemondta a válogatottságot, és olaszországi jelentések szerint az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Gian Piero Ventura is lemondott. A szurkolók a Chelsea menedzserét, Antonio Conte-t szeretnék viszontlátni a válogatott vezető edzőjeként.

Buffon egyébként tapsolt a svéd himnuszt hallgatva, a stadionban azonban eközben az olasz szurkolók fütyülését lehetett hallani.

Múlt hónapban a FIFA Best díjátadón Buffon bejelentette, hogy az idény végén visszavonul – ekkor azt mondta, hogy az elmúlt év fantasztikus volt a Juventus, illetve az ő számára, de nem volt elég az európai győzelemhez.

„Remélhetőleg ebben az évben jobban játszunk, és nyerünk a nemzeti csapattal és a Juventusszal. Szeretném a futballt fantasztikus győzelmekkel zárni” – mondta korábban a labdarúgó.

Buffon 175 alkalommal játszott az olasz válogatottban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását

Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását


REAL MADRID,     AJAX,     LIVERPOOL

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE


UVSE,     VÍZILABDA,     MAGYAR KUPA

hirdetés
Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesenHosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesenA Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligából

A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligábólhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen