hirdetés
Sport

A spanyol válogatott egy nappal a vb kezdete előtt válhat meg a szövetségi kapitánytól

Frissítés: Menesztették Julen Lopeteguit

Meglepő fordulat volna, ha a spanyol válogatott éppen órákkal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt mondana búcsút Julen Lopetegui-tól, ám többek felháborodását látva a szövetségi kapitány „árulása” miatt, ez nem egészen kizárt fejlemény. Szerdán a tervek szerint sajtótájékoztatón közlik, mi is lesz a szakember sorsa, akinek személyében a Real Madrid – a klub nemrégiben tett bejelentése szerint – új vezetőedzőjét tisztelheti…
Julen Lopetegui Julen Lopetegui többek szerint elárulta a spanyol válogatottat (By Football.ua, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35858517)
hirdetés

Spanyolország fontolóra vette szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui elbocsátását mindössze 24 órával a világbajnokság kezdete előtt. Az egésznek egyébként az az előzménye, hogy a Real Madrid bejelentette, Lopetegui a klub vezetőedzőjeként folytatja.

A spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF), és különösképpen annak új elnöke, Luis Rubiales leplezetlen felháborodással fogadta azt, ahogyan Lopetegui a helyzetet kezelte. Rubiales a moszkvai FIFA-kongresszusról is visszarepült kedden este az oroszországi Krasznodarba, ahol a spanyol csapat tartózkodik.

A tervek szerint szerdán sajtótájékoztatót tartanak, amelyen közlik, mi lesz az 51 éves szövetségi kapitány sorsa – és nem teljesen kizárt az sem, hogy a szakembernek nyomban meg kell válnia posztjától.

Több keddi híradás is arról számolt be, hogy Rubiales elárulva érzi magát, ráadásul különösen bántotta őt, hogy mindössze öt perccel a Real Madrid bejelentése előtt értesült a fejleményekről.

Amennyiben Julen Lopetegui azonnal távozna posztjáról, úgy valószínűleg Fernando Hierro vagy Albert Celades léphetne a helyébe, ugyanakkor ez meglehetősen szokatlan fordulat volna - tekintve, hogy Szocsiban a spanyol válogatott már pénteken pályára lép a világbajnokság keretében Portugália ellen.

Frissítés: Menesztették Julen Lopeteguit

Menesztették a spanyol válogatottól Julen Lopeteguit, mindössze két nappal a Portugália elleni világbajnoki mérkőzést megelőzően – adta hírül a BBC. A spanyol labdarúgó-szövetség azzal indokolta döntését, hogy Julen Lopetegui előzőleg semmilyen módon nem értesítette őket a Real Madriddal történő tárgyalásairól. A világbajnokság alatt Fernando Hierro veszi át a távozó szövetségi kapitány helyét.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen