hirdetés
Sport

A spanyol válogatott egy nappal a vb kezdete előtt válhat meg a szövetségi kapitánytól

Frissítés: Menesztették Julen Lopeteguit

Meglepő fordulat volna, ha a spanyol válogatott éppen órákkal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt mondana búcsút Julen Lopetegui-tól, ám többek felháborodását látva a szövetségi kapitány „árulása” miatt, ez nem egészen kizárt fejlemény. Szerdán a tervek szerint sajtótájékoztatón közlik, mi is lesz a szakember sorsa, akinek személyében a Real Madrid – a klub nemrégiben tett bejelentése szerint – új vezetőedzőjét tisztelheti…
Julen Lopetegui Julen Lopetegui többek szerint elárulta a spanyol válogatottat (By Football.ua, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35858517)
hirdetés

Spanyolország fontolóra vette szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui elbocsátását mindössze 24 órával a világbajnokság kezdete előtt. Az egésznek egyébként az az előzménye, hogy a Real Madrid bejelentette, Lopetegui a klub vezetőedzőjeként folytatja.

A spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF), és különösképpen annak új elnöke, Luis Rubiales leplezetlen felháborodással fogadta azt, ahogyan Lopetegui a helyzetet kezelte. Rubiales a moszkvai FIFA-kongresszusról is visszarepült kedden este az oroszországi Krasznodarba, ahol a spanyol csapat tartózkodik.

A tervek szerint szerdán sajtótájékoztatót tartanak, amelyen közlik, mi lesz az 51 éves szövetségi kapitány sorsa – és nem teljesen kizárt az sem, hogy a szakembernek nyomban meg kell válnia posztjától.

Több keddi híradás is arról számolt be, hogy Rubiales elárulva érzi magát, ráadásul különösen bántotta őt, hogy mindössze öt perccel a Real Madrid bejelentése előtt értesült a fejleményekről.

Amennyiben Julen Lopetegui azonnal távozna posztjáról, úgy valószínűleg Fernando Hierro vagy Albert Celades léphetne a helyébe, ugyanakkor ez meglehetősen szokatlan fordulat volna - tekintve, hogy Szocsiban a spanyol válogatott már pénteken pályára lép a világbajnokság keretében Portugália ellen.

Frissítés: Menesztették Julen Lopeteguit

Menesztették a spanyol válogatottól Julen Lopeteguit, mindössze két nappal a Portugália elleni világbajnoki mérkőzést megelőzően – adta hírül a BBC. A spanyol labdarúgó-szövetség azzal indokolta döntését, hogy Julen Lopetegui előzőleg semmilyen módon nem értesítette őket a Real Madriddal történő tárgyalásairól. A világbajnokság alatt Fernando Hierro veszi át a távozó szövetségi kapitány helyét.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Fucsovics újabb háromszettes meccset nyert meg

Fucsovics újabb háromszettes meccset nyert megVégső búcsú Szepesi Györgytől

Végső búcsú Szepesi Györgytőlhirdetés
Babos: ezt elszúrtam

Babos: ezt elszúrtamhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen