hirdetés
Sport

Foci vb 2018 menetrend, eredmények

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság menetrendje és eredményei.
FIFA vb játéklabda Kövesse velünk napról napra a 21. labdarúgó-világbajnokság legfontosabb eseményeit! (By Дмитрий Садовников - soccer.ru, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64145543)
hirdetés

A labdarúgó-világbajnokság csütörtök esti nyitómérkőzésén az orosz és a szaúdi válogatott mérkőzött meg – az egészen az utolsó percekig nem túl mozgalmas meccset végül az oroszok nyerték, ráadásul 5-0-ra.

A pénteki első mérkőzésen az uruguay-i csapat 1-0-ra felülkerekedett az egyiptomi válogatotton.

A pénteki második mérkőzés sem maradt drámamentes. Miután a pályán lévő játékosok fele lesérült, az utolsó pillanatban Marokkó öngóljával Iránnak sikerült győznie.

A spanyol csapat egy váratlan fordulat után Fernando Hierróval, a szerdán kinevezett szövetségi kapitánnyal mutatkozott be, nem is akárhogyan, hiszen a portugál válogatottal talán a vb legizgalmasabb játékát vitték végig.

A szombati nap első mérkőzésén Franciaország és Ausztrália lépett pályára, két büntetőből született az első két gól, ezek egyike esetében most a videóbíró is jelentős szerephez jutott. A vezetést később Pogba szerezte meg ismét a franciáknak, a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé.

Ezt követően a világbajnokságon most először szereplő Izland 1-1-es döntetlent játszott Argentínával. 

A szombati nap harmadik mérkőzésén Peru több ígéretes helyzetet is kihagyott, így végül nem sikerült gólt szereznie. Ezzel szemben a dánoknak kevesebb igazán jó helyzetük volt, az egyiket viszont gólra váltották, s ezzel megszerezték a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig meg is tartottak. 

A szombati nap utolsó, negyedik mérkőzésén Horvátország és Nigéria lépett pályára, ahol a horvátoknak sikerült Nigérián felülkerekedniük.

Vasárnap az E és F csoportok mérkőzései is megkezdődnek, Costa Rica Szerbiával játszott egynem túl élvezetes mérkőzésen, melynek szerb győzelem lett a vége. Németország hatalmas, 1-0-ás pofont kapott Mexikótól, akik bravúrosan védekezték és támadták végig az egész mérkőzést. Brazília sem brillírozott a vasárnapi mérkőzésen, bár folyamatosan támadták a svájci kaput, játékuk ezzel együtt is csak döntetlenre volt elég.

A hétfői nap első – és nem túl mozgalmas – mérkőzésén Svédország egy, a második félidőben büntetőből lőtt góllal győzte le Dél-Koreát.

A nap második meccsén egy gól nélküli első félidő után három gólt is szerzett Belgium, így tehát magabiztosan szerezték meg a győzelmet az egyetlen gólt sem szerző, a világbajnokságon újonc Panama felett. 

A hétfői nap utolsó mérkőzésén Anglia Kane két góljával 2-1-re győzte le Tunéziát egy eleinte pörgős, de aztán némileg eseménytelenebbé váló mérkőzésen. 

Kedden a H-csoportban Japán és Kolumbia mérkőzött meg egymással elsőként, ahol Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát.

A H-csoport második mérkőzése, Lengyelország és Szenegál küzdelme, 2-1-es szenegáli győzelmet hozott, beállva ezzel a 2018-as vb meglepetés-mérkőzéseinek sorába.

A házigazda Oroszország második meccsén gyenge kezdés és pontatlan első félidő után a mérkőzés második felébe 15 perc alatt eldöntötte a játékot és szerzett 3 gólt, amivel sikerült is legyőznie Egyiptomot.

Szerdán a B csoportban Portugália és Marokkó mérkőzött meg egymással, végül Ronaldo gólja döntötte el a meccset.

Az A-csoportban a továbbjutásért játszott Uruguay Szaúd-Arábia ellen, és egygólos győzelme nyomán el is mondhatjuk, hogy az oroszok mellett az uruguayiak jutottak tovább a nyolcaddöntőbe.

A nap harmadik mérzőkésén a B csoportból az iráni és a spanyol válogatott csapott össze, és noha az irániaknak is volt egy-két ígéretes helyzete, Spanyolország szerezte meg az 1-0-ás győzelmet. 

Június 21-én, csütörtökön a C-csoportban 14 órai kezdettel Dánia és Ausztrália mérkőzött meg egymással, először a dánok szereztek egy szép gólt, majd ismét a videóbíró segítségével megítélt büntetőből szerzett gólt az ausztráloknak Jedinak. Így tehát végül 1-1-es döntetlen lett a végeredmény. 

Ugyancsak a C-csoportban Peru és Franciaország csapott össze később, a franciák legfiatalabb játékosa, Mbappe szerzett gólt, amely végül a győzelmet jelentette csapatának. Hiába volt ugyanis több ígéretes helyzetük is a peruiaknak, azok egyikét sem tudták gólra váltani.

A nap harmadik mérkőzésén Horvátország egy szerencsés és két zseniális góllal szerezte meg a győzelmet, az argentinoknak egyszer sem sikerült a kapuba találniuk. A 3-0-ás győzelemmel Horvátország továbbjut csoportjából, Argentina esélyei viszont ezzel sokat romlottak.

Június 22-én, pénteken 14 órakor az E-csoportban Brazília és Costa Rica lépett pályára, ahol 90 perc folyamatos brazil nyomás után a hosszabbításban Brazíliának sikerült 2 gólt is szereznie, s ezzel kiejteni Costa Rica válogatottját a vb-ről. 17 órától láthattuk a D-csoportban Nigéria és Izland mérkőzését, mely a várakozásokkal ellentétben, nigériai győzelemmel zárult.

Az E-csoportban 20 órakor kezdődő szerb–svájci mérkőz sem papírforma szerint alakult, a svájci válogatott hajrágóllal fordított a második félidőben, és 2-1-re legyőzte a szerb csapatot. 

Június 23-án, szombaton 14:00-kor Belgium és Tunézia(G) lépett pályára, és Belgium végül ismét magabiztosan, szép játékkal - s nem mellesleg 5 góllal - szerezte meg a győzelmet. Tunéziának két gólt sikerült szereznie.

Ezután Mexikó aratott 2-1-es győzelmet Dél-Korea felett.

A nap utolsó mérkőzésén fordulatos és igen izgalmas mérkőzést volt szerencsénk látni, amelynek során a német válogatott az utolsó percekben, emberhátrányból - egy szabadrúgásból - fordította meg a mérkőzést, és szerezte meg a győzelmet a svédekkel szemben.

Június 24-én, vasárnap 14 órától Anglia és Panama válogatottja mérkőzött meg egymással, ahol az angolok 6-gólos győzelmet arattak.

A H csoport két mérkőzésén, Japán és Szenegál ütközött össze, döntetlent játszva egymással, majd 20 órától Kolumbia döntötte el 3 góljával Lengyelország kiesését.

Június 25-én, hétfőn Szaúd-Arábia és Egyiptom mérkőzésén Szalah ugyan annyiban nem okozott csalódást, hogy szerzett egy gólt, másfelől azonban nem játszott túl fényesen az egyiptomi válogatott. Szaúd-Arábia ellenben a korábbiaknál jobb formáját mutatta, meg is érdemelte a két gólt, amit szerzett – egyet büntetőből, egy másikat pedig a mérkőzés utolsó pillanataiban.

Mindeközben Uruguay 3-0-ra legyőzte a házigazda Oroszországot, így százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül csoportelsőként végzett.

A B-csoportban két igen izgalmas mérkőzésen született két, némileg váratlan döntetlen is. A portugálok Quaresma bravúros góljával szereztek egy gólt a büntetőből gólt szerző irániak ellen, s Ronaldo kihagyta a tizenegyest - eközben Spanyolország a 91. percben szerezte meg második gólját, amivel egyenlített a biztos kieső Marokkóval szemben.

Június 26-án, kedden 16 órai kezdettel a C-csoportban Ausztrália és Peru, valamint Dánia és Franciaország mérkőzött meg egymással. A francia-dán meccsen megszületett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság első gólnélküli döntetlenje, melynek köszönhetően mindkét csapat bebiztosította továbbjutását. Peru pedig 2-0-ra legyőzte Ausztráliát azonban ennek ellenére is, a C csoportjának harmadik, utolsó fordulójában, ezzel mindkét válogatott számára véget ért a torna.

Horvátország 2-1-re legyőzte Izlandot a D csoport 3., utolsó fordulójának rosztovi mérkőzésén, így százszázalékos teljesítménnyel zárt a kvartett élén, míg ellenfele búcsúzott, Argentína pedig 2-1-re győzte le Nigériát így nyolcaddöntőbe jutott.

Nem kis meglepetéseket tartogatott az F-csoport két mérkőzése június 27-én – nemcsak Mexikó szenvedett ugyanis 3-0-ás vereséget a svédektől, s így vesztette el csoportelsőségét, de egyúttal a címvédő Németország is kiesett (ráadásul csoportjában utolsóként!), miután Dél-Korea 2-0-ra legyőzte őket. Utóbbi mérkőzés érdekessége még, hogy ez volt az egészen eddig 0 pontos ázsiai csapat első győzelme ezen a vébén, és a gólokra is az utolsó percekig kellett várni. Kiderült tehát: az F-csoport továbbjutói Svédország és Mexikó.

Ezután az E-csoportban Svájc 2-2-es döntetlent játszott Costa Ricával, míg Brazília Szerbia felett aratott 2-0-ás győzelmet. Az E-csoport élén így Brazília végzett, mögöttük a svájciak jutottak tovább másodikként.

Június 28-án, csütörtökön a lengyel válogatott 1-0-ra legyőzte a japán csapatot a H csoport 3., utolsó fordulójában, de a vesztes ázsiai gárda így is bejutott a nyolcaddöntőbe. Kolumbia végzett az első helyen miután 1-0-ra legyőzte Szenegált, amely végül a fair play-pontok összevetésével csúszott a harmadik helyre, s esett ki.

Belgium százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen a G csoportban, miután a 3., utolsó fordulóban 1-0-ra legyőzte Angliát. A két együttes már korábban biztosította továbbjutását. Tunézia a szünet után fordított, és 2-1-re legyőzte Panamát, bár a két együttes már korábban elveszítette esélyét a továbbjutásra.

Június 30-án az első nyolcaddöntő igen fordulatosra sikeredett: a francia vezető gól után az argentinok fordítottak, de védelmük a második félidőben tíz perc alatt háromszor is kudarcot vallott, s mivel a hosszabbításban már csak a szépítésre futotta erejükből, búcsúztak. Kylian Mbappé duplázott a győztes csapatban. Az előző világbajnokságon döntős dél-amerikaiakat sorozatban hatodszor ejtette ki európai együttes. A francia válogatott a negyeddöntőben az esti portugál-uruguayi összecsapás győztesével játszik pénteken, Nyizsnyij Novgorodban.

Az Uruguay-Portugália mérkőzésen a portugálok végig nagy mezőnyfölényben játszottak, ám dél-amerikai riválisuk két kontratámadásnak és a duplázó Edinson Cavaninak köszönhetően győzött. Az uruguayi válogatott a negyeddöntőben az argentinokat kiejtő Franciaország legjobbjaival találkozik pénteken, Nyizsnyij Novgorodban.

Július 1-én a házigazda Oroszország 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 4-3-ra legyőzte Spanyolországot a labdarúgó-világbajnokság első vasárnapi nyolcaddöntőjében, így meglepetésre bejutott a legjobb nyolc közé. A 2010-ben vb-győztes spanyolok gyorsan vezetést szereztek a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, a 12. percben Szergej Ignasevics öngóljával kerültek előnybe, de a szünet előtt (41. perc) Artyom Dzjuba büntetőből egyenlített. A második félidő, majd a hosszabbítás sem hozott újabb találatot, így következtek a tizenegyesek, melyekben a hazaiak 4-3-ra jobbnak bizonyultak, a spanyoloknál Koke és Iago Aspas hibázott.

Az esti mérkőzés gyors gólváltással indult, előbb a horvát, majd a dán kapu előtt alakult ki kavarodás, és abból találatot eredményező helyzet. Így még négy perc sem telt el, és már 1-1 volt az állás Mathias Jörgensen, illetve Mario Mandzukic jóvoltából. A folytatásban inkább a horvátok irányítottak, de a fegyelmezetten védekező dánoknak ez a felállás teljesen megfelelt. További gól nem esett, következett a hosszabbítás, majd jöhettek a tizenegyesek, mivel Luka Modric a 116. percben kihagyott egy büntetőt. A mérkőzés végi párbajban öt kísérlet maradt ki, a horvátok három, a dánok két tizenegyest értékesítettek.

Július 2-án 16:00-kor Brazília és Mexikó küzdött meg a továbbjutásért a Szamara Arénában, Mexikó immár hetedszer is a 16 között búcsúzott, míg Brazília könnyedén jutott tovább a legjobb nyolc közé 2-0-ás győzelmével. Érdekes lehet, hogy az egyik gólt Neymar szerezte, és a másik esetében ő adta a gólpasszt.

Ezután Belgium 0-2-ről fordítva győzte le Japánt 3-2-re, és jutott a legjobb nyolc közé - s tette mindezt úgy, hogy a mérkőzés legelső gólja csak a második félidőben született.

Július 3-án, a Svédország - Svájc nyolcaddöntős mérkőzés első félidejében nem született gól, bár adódott helyzet mindkét oldalon, a másodikban viszont Emil Forsberg lövése nyomán a labda - Manuel Akanji lábán irányt változtatva - utat talált a kapuba. A svájciak ezt követően nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nem volt sok ötlet a támadásaikban, így a 66. percben esett találat eldöntötte az összecsapást, a svéd válogatott 1-0-ás győzelmével bejutott a negyeddöntőbe.

Az angol válogatott a negyeddöntőjének utolsó résztvevője, miután 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 4-3-ra legyőzte Kolumbia csapatát. Az összecsapás első negyedórájában az angolok nagy tempót diktáltak, de nem játszottak kapura veszélyesen, azután pedig visszaesett a tempó, a kolumbiaiak időnként kijöttek a kapujuk előteréből, helyzet azonban továbbra sem alakult ki. A második félidőben sok volt a szabálytalanság, a reklamálás, különösen azután, hogy Harry Kane az 57. percben értékesítette az angoloknak megítélt büntetőt. A folytatásban a dél-amerikaiak aktívabbá váltak, igyekeztek támadásokat vezetni, és a 93. percben Yerri Mina fejesével egyenlítettek. A hosszabbításban nem esett gól, a tizenegyespárbajban pedig a kolumbiaiak kétszer, az angolok egyszer hibáztak.

Július 6-án elsőként a francia válogatott jutott be a legjobb négy közé, amikor a negyeddöntőben 2-0-ra legyőzte Uruguay csapatát Nyizsnyij Novgorodban. A 40. percben Raphaël Varane szerzett vezetést egy gyönyörű fejesgóllal, majd a 61. percben Antoine Griezmann egy távoli lövéssel duplázta meg az előnyt - utóbbi találatánál Fernando Muslera kapus nagyot hibázott -, beállítva egyben a végeredményt.  

Belgium jutott be másodikként a legjobb négy közé miután az esti negyeddöntőn 2-1-re legyőzte a brazil csapatot. Fernandinho 13. percben esett öngóljával és Kevin De Bruyne 31. percben lőtt találatával a szünetben már 2-0-ra vezetett az európai együttes, s ugyan a csereként beállt Renato Augusto a 76. percben szépíteni tudott, az egyenlítés már nem jött össze a dél-amerikaiaknak.

Július 7-én 16:00-kor Svédország és Anglia mérkőzött meg egymással, és végül az angol válogatott megérdemelt, 2-0-ás győzelmet aratott. 

Ezután Oroszországot Horvátország 4-3-ra győzte le tizenegyesekkel, így a házigazda kiesett, és a horvátok jutottak tovább az elődöntőbe.

Az elődöntő mérkőzéseire július 10-11-én került sor este 20-órakor. Elsőként Franciaország és Belgium mérkőzött meg egymással, ahol a franciák győzedelmeskedtek 1-0-ra a belga válogatott felett. Szerdán este Horvátország és Anglia mérkőzött meg egymással, s mivel a horvátok megszerezték a hosszabbításban a győzelemhez szükséges második gólt is, így a válogatott története során először döntőt játszhat. Ellenfele Franciaország lesz.

A bronzmérkőzésre július 14-én 16 órai kezdettel került sor. A meccs első gólját Thomas Meunier lőtte a 4. percben, majd Eden Hazard duplázta meg az előnyt, egyben állította be a végeredményt a 82.-ben. Belgium története legjobb vb-eredményét érte el a harmadik hellyel.

Július 15-én a franciák harmadszor játszottak döntőt, húsz éve, otthon - ahol az elődöntőben a horvátokat múlták felül - nyertek a brazilok ellen, 2006-ban, Németországban viszont kikaptak az olaszoktól. A horvátok eddigi legjobb szereplése egy harmadik hely volt, melyet 1998-ban Franciaországban harcoltak ki. A Luzsnyiki Stadionban rendezett mérkőzésen Mandzukic öngóljával a franciák szereztek vezetést, majd Perisic egyenlített, de még a szünet előtt a kapuba talált Griezmann is, aki a Perisic kezezéséért videóval megítélt büntetőt értékesítette. A második félidőben Mbappé, majd Pogba lőtt gólt, aztán Mandzukic használta ki Lloris hibáját. Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország, 4-2-re legyőzte Horvátországot.

Csoportkörök:

Június 14.

17:00 Oroszország - Szaúd-Arábia (A) Végeredmény: 5-0 

Június 15.

14:00 Egyiptom - Uruguay(A) Végeredmény: 0-1 

17:00 Marokkó - Irán(B) Végeredmény: 0-1 

20:00 Portugália - Spanyolország(B) Végeredmény: 3-3 

Június 16.

12:00 Franciaország - Ausztrália (C) Végeredmény: 2-1

15:00 Argentína - Izland (D) Végeredmény: 1-1

18:00 Peru - Dánia (C) Végeredmény: 0-1

21:00 Horvátország - Nigéria(D) Végeredmény: 2-0

Június 17.

14:00 Costa Rica - Szerbia(E) Végeredmény: 0-1

17:00 Németország - Mexikó(F) Végeredmény: 0-1

20:00 Brazília - Svájc(E) Végeredmény: 1-1

Június 18.

14:00 Svédország - Dél-Korea (F) Végeredmény: 1-0

17:00 Belgium - Panama(G) Végeredmény: 3-0

20:00 Tunézia - Anglia (G) Végeredmény: 1-2

Június 19.

14:00 Kolumbia - Japán(H) Végeredmény: 1-2

17:00 Lengyelország - Szenegál(H) Végeredmény: 1-2

20:00 Oroszország - Egyiptom(A) Végeredmény: 3-1

Június 20.

14:00 Portugália - Marokkó (B) Végeredmény: 1-0

17:00 Uruguay - Szaúd-Arábia (A) Végeredmény: 1-0

20:00 Irán - Spanyolország (B) Végeredmény: 0-1

Június 21.

14:00 Dánia - Ausztrália (C) Végeredmény: 1-1

17:00 Franciaország - Peru (C) Végeredmény: 1-0

20:00 Argentína - Horvátország (D) Végeredmény: 0-3

Június 22.

14:00 Brazília - Costa Rica(E) Végeredmény: 2-0

17:00 Nigéria - Izland(D) Végeredmény: 2-0

20:00 Szerbia - Svájc(E) Végeredmény: 1-2

Június 23.

14:00 Belgium - Tunézia (G) Végeredmény: 5-2

17:00 Dél-Korea - Mexikó (F) Végeredmény: 1-2

20:00 Németország - Svédország(F) Végeredmény: 2-1

Június 24.

14:00 Anglia - Panama(G) Végeredmény: 6-1

17:00 Japán - Szenegál(H) Végeredmény: 2-2

20:00 Lengyelország - Kolumbia(H) Végeredmény: 0-3

Június 25.

16:00 Szaúd-Arábia - Egyiptom(A) Végeredmény: 2-1

16:00 Uruguay - Oroszország(A) Végeredmény: 3-0

20:00 Irán - Portugália (B) Végeredmény: 1-1

20:00 Spanyolország - Marokkó (B) Végeredmény: 2-2

Június 26.

16:00 Ausztrália - Peru(C) Végeredmény: 0-2

16:00 Dánia - Franciaország(C) Végeredmény: 0-0

20:00 Nigéria - Argentína(D) Végeredmény: 1-2

20:00 Izland - Horvátország(D) Végeredmény: 1-2

Június 27.

16:00 Mexikó - Svédország(F) Végeredmény: 0-3

16:00 Dél-Korea - Németország(F) Végeredmény: 2-0

20:00 Svájc - Costa Rica(E) Végeredmény: 2-2

20:00 Szerbia - Brazília(E) Végeredmény: 0-2

Június 28.

16:00 Szenegál - Kolumbia(H) Végeredmény: 0-1

16:00 Japán - Lengyelország(H) Végeredmény: 0-1

20:00 Anglia - Belgium(G) Végeredmény: 0-1

20:00 Panama - Tunézia(G) Végeredmény: 1-2

Egyenes kieséses szakasz/nyolcaddöntő:

Június 30.

16:00 Franciaország - Argentína, Kazany Végeredmény: 4-3

20:00 Uruguay - Portugália, Szocsi Végeredmény: 2-1

Július 1. 

16:00 Spanyolország - Oroszország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) Végeredmény: 1-1 (3-4)

20:00 Horvátország - Dánia, Nyizsnyij Novgorod Végeredmény: 1-1 (3-2)

Július 2. 

16:00 Brazília - Mexikó, Szamara Végeredmény: 2-0

20:00 Belgium - Japán, Rosztov Aréna Végeredmény: 3-2

Július 3.

16:00 Svédország - Svájc, Szentpétervár Végeredmény: 1-0

20:00 Kolumbia - Anglia, Moszkva Végeredmény: 1-1 (3-4)

Negyeddöntő:

Július 6.

16:00 Uruguay - Franciaország, Nyizsnyij Novgorod Végeredmény: 0-2

20:00 Brazília - Belgium, Kazany Végeredmény: 1-2

Július 7.

16:00 Svédország - Anglia, Szamara Végeredmény: 0-2

20:00 Oroszország - Horvátország, Szocsi Végeredmény:  2-2, (3-4)

Elődöntő:

Július 10.

20:00 Franciaország - Belgium, Szentpétervár Végeredmény: 1-0

Július 11.

20:00 Horvátország - Anglia, Moszkva Végeredmény: 2-1

A 3-dik helyezésért/bronzmeccs:

Július 14.

16:00 Belgium - Anglia Végeredmény: 2-0

Döntő:

Július 15.

17:00 Franciaország - Horvátország Végeredmény: 4-2

Világbajnok FranciaországHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását

Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását


REAL MADRID,     AJAX,     LIVERPOOL

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE


UVSE,     VÍZILABDA,     MAGYAR KUPA

hirdetés
Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesenHosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesenA Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligából

A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligábólhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen