Sport

Horvát rekord a sorozatban aratott három győzelem

A horvát labdarúgó-válogatott először nyert sorozatban három mérkőzést világbajnokságon.
Horvát szurkolók Horvátország D csoportban az élen végzett, és a nyolcaddöntőben a dánokkal játszik majd vasárnap Nyizsnyij Novgorodban - A kép illusztráció (By Roger Gorączniak - SAM_0847.JPG, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19912761)

Az oroszországi vb-n előbb Nigériát győzte le 2-0-ra, majd Argentínát 3-0-ra, végül - alaposan felforgatott csapattal - Izlandnál is jobbnak bizonyult 2-1-re, így a D csoportban az élen végzett, és a nyolcaddöntőben a dánokkal játszik majd vasárnap Nyizsnyij Novgorodban.

A horvátok 1998-ban vettek részt először világbajnokságon, akkor mindjárt bronzérmet nyertek, majd 2002-ben és 2006-ban és 2014-ben a csoportkör után utaztak haza.

Az izlandiak elleni mérkőzést eldöntő Ivan Perisic a második horvát játékos, aki két vb-n is gólt szerzett: 2014-ben Brazíliában kétszer volt eredményes. Erre rajta kívül csak Ivica Olic volt képes, aki a mostani szövetségi kapitány, Zlatko Dalic egyik segítője a szakmai stábban.

Az izlandiak jól kezdtek, 1-1-es döntetlent játszottak az argentinokkal, azután viszont kétszer kikaptak, így győzelem nélkül fejezik be első világbajnokságukat. Európai csapattal ez legutóbb 2002-ben fordult elő, amikor a debütáló szlovéneknek nem sikerült nyerniük - a nemzetközi szövetség statisztikája szerint. Azóta Ukrajna, Szlovákia és Bosznia-Hercegovina is megnyerte legalább egy párharcát az első vb-jén.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen