hirdetés
Sport

Lemondja a válogatottságot Mesut Özil

A német válogatottal világbajnok Mesut Özil az Instagramon közölte, hogy lemondja a válogatottságot. Előzőleg azért keveredett „botrányba”, mert Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott.
Mesut Özil Özil úgy látja, a német válogatott a várakozásokat jelentősen alulmúló világbajnoki teljesítményéért is őt hibáztatják (By Ronnie Macdonald from Chelmsford, United Kingdom - Mesut ÖzilUploaded by Dudek1337, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28492074)
hirdetés

A 29 éves, 92-szeres válogatott Özil közleményében mindenek előtt leszögezte, hogy a német labdarúgó szövetség vele szembeni bánásmódja miatt „többé nem akarja a német nemzeti mezt viselni”. Emellett szerinte a német válogatott a várakozásokat jelentősen alulmúló világbajnoki teljesítményéért is őt hibáztatják.

Májusban Özilt amiatt érték bírálatok, hogy egy londoni eseményen Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott. Az eseményen egyébként a szintén török származású İlkay Gündoğan társaságában vett részt, és állítása szerint mindketten a futballról társalogtak a török elnökkel.

A fényképeket ugyanakkor a kormányzó török Igazság és Fejlődés Pártja a törökországi választás előtt nyilvánosságra hozta. Többen kétségbe vonták Özil és Gündoğan a német demokratikus értékekhez való hűségét az eset nyomán.

Özil ugyanakkor állítása szerint az ősei iránti tiszteletből vállalta a közös fotókat a török elnökkel. A futballista elárulta, hogy mind ő, mint pedig a családja gyűlölködő és fenyegető telefonhívásokat, üzeneteket és kommenteket kapott a fotók miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Fucsovics újabb háromszettes meccset nyert meg

Fucsovics újabb háromszettes meccset nyert megVégső búcsú Szepesi Györgytől

Végső búcsú Szepesi Györgytőlhirdetés
Babos: ezt elszúrtam

Babos: ezt elszúrtamhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen