Sport

Lemondja a válogatottságot Mesut Özil

A német válogatottal világbajnok Mesut Özil az Instagramon közölte, hogy lemondja a válogatottságot. Előzőleg azért keveredett „botrányba”, mert Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott.
Mesut Özil Özil úgy látja, a német válogatott a várakozásokat jelentősen alulmúló világbajnoki teljesítményéért is őt hibáztatják (By Ronnie Macdonald from Chelmsford, United Kingdom - Mesut ÖzilUploaded by Dudek1337, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28492074)

A 29 éves, 92-szeres válogatott Özil közleményében mindenek előtt leszögezte, hogy a német labdarúgó szövetség vele szembeni bánásmódja miatt „többé nem akarja a német nemzeti mezt viselni”. Emellett szerinte a német válogatott a várakozásokat jelentősen alulmúló világbajnoki teljesítményéért is őt hibáztatják.

Májusban Özilt amiatt érték bírálatok, hogy egy londoni eseményen Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott. Az eseményen egyébként a szintén török származású İlkay Gündoğan társaságában vett részt, és állítása szerint mindketten a futballról társalogtak a török elnökkel.

A fényképeket ugyanakkor a kormányzó török Igazság és Fejlődés Pártja a törökországi választás előtt nyilvánosságra hozta. Többen kétségbe vonták Özil és Gündoğan a német demokratikus értékekhez való hűségét az eset nyomán.

Özil ugyanakkor állítása szerint az ősei iránti tiszteletből vállalta a közös fotókat a török elnökkel. A futballista elárulta, hogy mind ő, mint pedig a családja gyűlölködő és fenyegető telefonhívásokat, üzeneteket és kommenteket kapott a fotók miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen