Sport

Elszántan tekertek a XVIII. Zánkai 24 órás váltóverseny résztvevői

Embert próbáló, igazi kemény küzdelem várt a XVIII. Zánkai 24 órás váltóverseny résztvevőire, akik július 27-28-án méretették meg magukat a balatoni nyári főszezon egyik legjelentősebb hegyikerékpáros eseményén. A verseny az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor Zánka közt zajlott.
A Gyömrő Kerékpáros Szakosztály nevezője Kiválóan teljesítettek a Gyömrő Kerékpáros Szakosztály nevezői a balatoni nyári szezon egyik legjelentősebb hegyikerékpáros eseményén

Az eseményen a Gyömrő Kerékpáros Szakosztály két – egy női és egy férfi – négyfős csapattal, valamint egy egyéni indulóval vett részt a július végi versenyen, amely a beszámolójuk alapján azért is volt számukra megkülönböztetett esemény, mivel egy

„nagyon embert próbáló igazi kemény küzdelmet vállaltak be”.

Néhányan már péntek délután megérkeztek a zánkai táborba, hogy előkészítsék a többieknek a sátorhelyeket, majd a következő nap délelőttjén a csapatok már készen álltak a délben startoló versenyre. Ennek során a cél, hogy a versenyzők minél több kört megtegyenek az erre kijelölt 4.6 km-es pályán 24 óra alatt. A feladatot a körönként jellemző 93 méter szintemelkedés tette még sokrétűbb kihívássá.

A győztes női csapatA női csapat 53 körrel aranyérmes lett a versenyen

„Mivel mountein bike verseny, ezért ügyesen, technikásan volt kijelölve, tele kanyarokkal, visszafordítókkal és meredek mászásokkal. A női csapat nagyon ügyesen, kemény küzdelmek verejtékek árán 53 körrel aranyérmes lett. Ebben a kategóriában ők voltak az egyedüli bátrak akik be merték vállalni ezt a távot”

– idézte fel a hétvégi verseny eseményeit a Gyömrő Kerékpáros Szakosztály.

A férfi négyesük ugyancsak igen szép teljesítményt, 4. helyezést ért el 107 körrel, míg szóló kategóriában egy hetedik helyezést sikerült elérni. A Gyömrő Kerékpáros Szakosztály szóló kategóriában induló, 52 éves versenyzője a versenyre úgy emlékezett vissza:

„Déltől hajnal kettőig róttam a köröket kisebb szünetekkel, amíg pótoltam a veszteségeket: evés, ivás, egyéb szükségletek. Majd reggel hat órától 12 óráig toltam és elgondolkoztam azon közben, mit is jelent amit sokan mondtak, mielőtt elindultam, "csak fejben legyél ott". Most már tudom, mit jelent, hiszen a 24 óra alatt nem egyszer átfutott az a gondolat a fejemben, "mit is keresek én itt". Majd megszületett a döntés, igen, végig kell csinálnom, mert fejben eldöntöttem és hazudnék magamnak, ha nem teljesítem”.

Végül sikeresen teljesítette is a versenyt:

„51 kör 235 km 4600 m szintet 24 óra alatt”.

A Gyömrő Kerékpáros Szakosztály nevezőiSzép eredményeket értek el a Gyömrő Kerékpáros Szakosztály nevezői a XVIII. Zánkai 24 órás váltóversenyen

A csapat a Gyömrö Gyöngye Természetes Ásványvíznek a frissítő vízért, míg a Gyömrői BIO Tech USA boltnak az energiát nyújtó termékekért mondott köszönetet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen