Sport

Dzsudzsák Balázs elmondta, miért döntött az al-Ittihad Kalba mellett

Dzsudzsák Balázs szerdán aláírta szerződését az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba SC csapattal, a 31 éves labdarúgó ezzel, továbbá a nyár történéseivel kapcsolatosan a Nemzeti Sporthoz közleményt juttatott el. Ebben kiemelte, hogy számára mindig a magyar válogatott az „első számú klub”, s ez az oka annak is, hogy nem várt tovább az ajánlatokra.
Dzsudzsák Balázs Dzsudzsák Balázs korábban a török Bursasport, az orosz Dinamo Moszkvát és Anzsi Mahacskalát, a holland PSV Eindhovent, illetve a Debrecen együttesét erősítette (By Екатерина Лаут - soccer.ru, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36980389)

Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményében megfogalmazta, hogy a nyár elején határozottan vissza akart térni az európai labdarúgásba, mivel szerette volna még egyszer megmutatni – a karriere végéhez közeledve – a szurkolóknak és a képességeiben kételkedőknek, hogy „ér még valamit ezen a szinten is”.

„Feltett szándékom volt, hogy vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljak, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói. A nyár hosszú volt, és én türelmesen vártam a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet”

– közölte a szurkolókkal a 31 éves futballista. Mint kifejtette, majdnem mindegyik bajnokságból voltak érdeklődők, a konkrét ajánlatig azonban nem jutottak el sehol – még ha nagyon sokan dolgoztak is azon, hogy ez sikerüljön.

Dzsudzsák Balázs fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy amikor a fejébe vette a visszatérést, tisztában volt azzal, hogy az addigi bére töredékét keresheti csak meg Európában, és kész is volt a kompromisszumokra.

„Tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni”

– szögezte le.

A közleményben a holland élvonalról tesz említést, amivel kapcsolatban sajnálkozva szólt arról, hogy az érdeklődők között nem volt olyan klub, amellyel „egyezett volna az ambíciójuk”. Maradt tehát az Al-Ittihad Kalba, amely már a nyár elejétől folyamatosan kereste őt, és várt rá.

„Az elmúlt két évet itt töltöttem, így tudtam, mit várhatok ettől a bajnokságtól, és mivel az előbb leírtak alapján nem volt más lehetőségem, kézenfekvőnek tűnt, hogy itt folytatom tovább”

– fogalmazott. Hozzátette, hogy nem várhatott tovább, mert Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatottban csak akkor látja helyét, ha van csapata – márpedig Dzsudzsáknak, mint azt ő maga megfogalmazta, Magyarország és a magyar válogatott az első számú „klubja”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen