Sport

Doppingvétség miatt visszavonták a Kishuszár Vágta győztesének címét

Visszavonták a Kishuszár Vágta győztesének címét, illetve az érintett lovast, lovat, csapatvezetőt és tulajdonost két évre eltiltották a versenyzéstől, miután doppingvétségre derült fény – írja az Index a Maszol.ro cikkére hivatkozva.
Doppingvétségre derült fény a Kishuszár Vágta győztesénél Elöl a sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs István Kishuszár Vágta futamán a Hősök terén 2018. szeptember 16-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A tizenhárom éves, Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs István hatalmas hajrában nyerte meg a Kishuszár Vágtát Fatima nevű lovával, azonban a szervezők keddi közlése szerint doppingvétségre derült fény – számolt be róla az Index a Maszol.ro alapján.

A Nemzeti Vágta közleménye szerint a szervezőbizottság a lovast, a csapatvezetőt és a tulajdonost egyaránt eltiltotta a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől, továbbá a doppingvétség miatt eltiltják Sepsiszentgyörgyöt a jövő évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől.

Az idei Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta döntőjének eredményében is változást hozott a doppingeredmény, hiszen így a Zirc település színeiben versenyző Rigó Loretta nyerte a versenyt Virág nevű lovával.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen