Sport

„Elképesztő”, hogy Sophia Flörsch túlélte a vasárnapi balesetet

Frits van Amersfoort, a Van Amersfoort Racing tulajdonosa szerint „elképesztő” szerencse, hogy Sophia Flörsch Formula–3-as pilóta túlélte a Makaói Nagydíjon elszenvedett balesetet.
Sophia Flörsch Sophia Flörsch egy korábbi versenyen (By Chris501 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63776086)

A 17 éves Sophia Flörsch gerinctörést szenvedett, miután elvesztette az irányítást az autója felett, s az így hatalmas sebességgel csapódott neki a kerítésnek. A Formula–3-as pilóta csapatának, a Van Amersfoort Racingnek a tulajdonosa az esettel kapcsolatban azt mondta:

„Majdnem olyan volt, mint egy rakéta. Elképesztő, hogy túlélte. Úgy számoljuk, hogy akkor (a baleset idejében) 276 km/h sebességgel haladt”.

Van Amersfoot hozzátette, a balesetet követő 20 perc élete legrosszabb percei közé tartozott. Igaz ugyan, hogy a közösségi médián keresztül értesültek néhány információról míg a hivatalos közlésekre vártak, ám ezalatt az ütközés, és annak hatásai láttán „a legrosszabbtól tartottak”. 

„Nem hiszem, hogy valaha is láttam ehhez hasonlót. Nem láttam ugyan minden balesetet, amely a motorsportban történt, ez viszont bizonyosan az egyik legrosszabb volt, amelyet valaha is láttam. Szerencsések vagyunk, mert repült (a Flörsch vezette autó), ugyanis így a kerítés fölé érkezett. Ha egyenesen nekiment volna, sokkal súlyosabb lett volna a helyzet".

Maga Flörsch vasárnap a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy hétfőn műtik meg a gerincsérülése miatt.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke azt mondta, a vasárnapi ütközéssel kapcsolatosan vizsgálat indul. Közösségi oldalán úgy fogalmazott, a FIA kész arra, hogy segítse a balesetben érintetté váltakat, illetve elemezze, hogy mi történt.

„Megfigyeljük a helyzetet, és levonjuk a szükséges következtetéseket”

– tette hozzá.

A balesetben Flörsch mellett többen is megsérültek, köztük Sho Tsuboi japán versenyző, akit hátfájdalom miatt kórházba szállítottak, továbbá két fotós és egy pályabíró is, akik ugyancsak kórházi kezelésre szorultak az incidens miatt.

A súlyos baleset következtében a versenyt megszakították, majd egy órával később újrakezdték.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen