Sport

A Real Madridhoz igazolt Brahim Diaz a Manchester City-től

Brahim Diaz a Manchester City-től a Real Madridhoz igazolt.
Brahim Diaz A fiatal spanyol focista szerződése 2025 júniusáig szól (Készítette: Werner100359 - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56095347)

A pályafutását a Málagában kezdő spanyol futballista 16 éves korában, 2015-ben 200 ezer fontért csatlakozott a Manchesterhez, most pedig 15,5 millió fontért tér vissza hazájába, miután immár a Real Madriddal írt alá egy hat és fél évre szóló szerződést.

Miután egy ideje már sejteni lehetett, hogy Brahim Diaz a – vasárnap 2-0-ás vereséget elszenvedő, s így jelenleg a La Liga ötödik helyén szereplő – Real Madridhoz igazol, a spanyol klub vasárnap este már a hivatalos honlapján is közölte a sokak által az előző napokban már alaposan valószínűsített fejleményt.

Diaz hétfőn esik át az orvosi vizsgálaton, s ekkor esedékes a hivatalos bemutatása is a Santiago Bernabéu stadionban. A jelenlegi információk szerint a szerződése 2025 júniusáig szól, s a részleteket illetően ismeretes még, hogy bizonyos eredmények elérése esetében a Realnak újabb 6,5 millió fontot kell fizetnie a játékosért.

Egyúttal abban az esetben, ha a Real a jövőben eladja a focistát, úgy az átigazolási díj 15 százalékát a Manchester City kapja, s ha esetlegesen éppen a Manchester Unitedhoz kerülne tőlük a fiatal labdarúgó, úgy ez az arány a 40 százalékot is elérheti.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen