Sport

Újabb műtéten esett át Andy Murray

Andy Murray egykori világelső teniszező újabb csípőműtéten esett át hétfőn Londonban.
Andy Murray Andy Murray (By johnwnguyen - Flickr: DSC_3297.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17396818)

A harmincegy éves, háromszoros Grand Slam bajnok brit teniszező januárban jelentette be, hogy ebben az évben visszavonul, tervei szerint a Wimbledoni teniszbajnokságot követően – ugyanakkor megfogalmazta azt is, hogy az Australian Open, ahol az első körben kikapott Roberto Bautista Aguttól, talán karrierje utolsó versenye lehet.

A sportoló azt mondta, hogy ugyan kicsit megviselt, de reményei szerint ezúttal végre elbúcsúzhat a csípőfájdalmaitól. Az Instagram-oldalán egy röntgenfelvételt is megosztott a csípőjéről.

Murray korábban már átesett egy műtéten. 2018 januárjában a teniszező jobb oldali csípőcsontját kellett műteni, majd miután júniusban visszatérhetett a sportoláshoz, összesen tizenöt mérkőzésen vett részt. Az eredeti tervek szerint a Marseille Open-en is részt vett volna februárban, ám pénteken visszamondta részvételét a versenyen.

Andy Murray a 2018-as idényt szeptemberben fejezte be, akkor Bill Knowles rehabilitációs szakértővel együtt igyekezett az állapota javításán. Ezután azonban egy melbourne-i sajtótájékoztatón már elérzékenyülve jelentette be, hogy az év első Grand Slam versenye számára talán karrierje utolsó megmérettetése lesz.

Később a sportoló elmondta azt is, hogy egy nagyobb műtétre volna szüksége ahhoz, hogy ismét játszani tudjon, de egyúttal egyértelművé tette azt is, hogy a maga részéről mindent belead majd a karrierje esetleges folytatásába.

A BBC-nek adott interjújában egyúttal elmondta azt is, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a műtét után már nem tér vissza a sporthoz, mert ugyan szeretne teniszezni, de „nem ilyen csípővel”.

A műtétre azonban mégis nagy várakozással tekintett, mivel szavai szerint az jelentős javulást hozhat az életminőségébe – hiszen előzőleg már az is fájdalmat okozott neki, ha például csak a kutyáját sétáltatta, vagy éppenséggel a barátaival focizott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen