Tech

Itt a legújabb videó az Amazon postásdrónjáról

Egy új videót hozott nyilvánosságra az Amazon, amelyen bemutatja a postásdrón működését. A cég már régóta tervezgeti, hogy a kisebb méretű csomagokat nem a futárok kezébe adnák, hanem elrepítenék drónok segítségével a kívánt címre.

Az Amazon már régóta nyilvánosságra hozta a postásdrónok bevezetését, ám eddig nem láthattuk, hogy hogyan is működne akció közben ez a szállítási mód. Éppen ezért az Amazon elérkezettnek látta az idejét, hogy megmutassa a nagyközönségnek is, hogy pontosan hogyan képzelik el a drónokkal történő kiszállítást. Mindezt egy videó formájában prezentálták.

A történet egy kislánnyal kezdődik, akinek nagyon fontos, hogy egy új sportcipőt mihamarabb kézhez kapjon. Az anyukája ezért úgy dönt, hogy rendel egy párt az Amazonról, amelyhez a drónnal történő kiszállítási opciót választja.

A videón láthatjuk, ahogyan a csomagot elhelyezik a repülő szerkezetbe. Ezáltal tehát az is kiderül, hogy a megrendelt termék egy zárt térbe kerül, így nem eshet semmi baja az utazás során. A drón egyelőre csak 2,2 kg súlyhatárig tud szállítani, de ezt a jövőben kibővítik majd.

DrónIlyen drónt használna a cég (Forrás: Noticiasggl.com)

Helikopterhez hasonló módon repül a szerkezet, tehát képes egyenes vonalban fel- és leszállni is. Miután kiengedik a raktárból, a kamera átvált belsőnézetbe. Azt is megláthatjuk így, hogy mi történik, ha valamilyen tárgy kerül a drón útjába (esetünkben ez egy hőlégballon). A gép el van látva érzékelőkkel, így szépen kikerül mindent, ami akadályozná a haladását. Miután megérkezik, a vevő által jelzett helyre leszállítja a csomagot, vagy ennek hiányában, saját magának keres egy biztonságos területet, ahol landolhat. Csomag kipottyant, anyuka felveszi a földről, a kislány megkapja a cipőt és mindenki boldog.

Bár ezek már kész tervek, a drónok ilyen formájú bevetésére még egy kicsit várni kell, legalábbis addig, amíg a szükséges engedélyek meg nem érkeznek.

Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen