Tech

A Microsoft felmérése: mire használjuk okostelefonjainkat az ünnepek alatt?

Ön mire szokta használni okostelefonját karácsony idején? Fotózásra? Vagy netán a messzebb élő szerettek és rokonok Skype-on történő videóhívására? Ezek mind helyet foglalnak azon a toplistán, amelyet a Microsoft állított össze azért, hogy kiderítse, mit csinál sok ember az ünnepekkor a telefonjával.
Karácsonyi ajándék Sokak szerint a legmeghittebb pillanat az ajándékbontás (Forrás: Southcoastherald.co.za)

A Microsoft egy kutatás keretében szerette volna kideríteni, hogy mik azok a cselekvések, amiket gyakran végzünk karácsonykor az okostelefonunk segítségével.

Összesen tizenhárom európai országból, tizenháromezer embert kerestek és kértek meg arra, hogy árulják el, az ünnepek alatt mit csinál szívesen a telefonjukkal.

A legnépszerűbb válasz az volt, hogy a felmérésben résztvevők 86 százalék ajándékbontás közben fényképezi le szeretteit és rokonait. Sokan szerint ugyanis ez egy olyan bensőséges és meghitt pillanat, amit mindenképpen meg kell örökíteni.

A válaszadók 76 százaléka úgy gondolja, hogy menő az ünnepi vacsora közben szelfizni az asztaltársaikkal. Az önkéntesek egyharmadának körében nagyon népszerű megörökíteni azokat a rokonokat, akik a bőséges vacsora után elfáradnak és elalszanak a kanapén vagy a fotelban.

Arról is kérdezték a felmérésben résztevőket, hogy szerintük melyik ajándékozási mód a legmeghittebb. Erre 84 százalék azt felelte, hogy a legjobb minden esetben személyesen átadni a meglepetést a másiknak és szintén személyesen megköszönni, ha viszont kapunk mi is valamit. Az is kiderül a válaszadók elmondásából, hogy a Skype használata egyre népszerűbbé válik, főleg ünnepi időszakokban. Sokan úgy gondolják, hogy ez még mindig sokkal személyesebb, mint egy szimpla telefonhívás, így nem meglepő, hogy 23 százalék idén is azt tervezi, hogy távolélő szeretteinek egy videóhívás keretében adja át a karácsonyi jókívánságokat.

Nem árt azonban, ha arra is gondolunk, hogy ilyenkor ki kell kapcsolódnunk. Ezt úgy tűnik elég sok mindenki tudatosította már magában, hiszen a megkérdezettek csupán 32 százaléka gondolja úgy, hogy az ünnepek alatt megnézi az email-fiókját.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen