Tech

Okosbikinvel a leégés ellen

A telefon, tévé és a mosópor után miért pont a bikini ne lehetne „okos”?
bikini Az okosbikini (Forrás: Dyrmdaily.com)

Itt a nyár, ami nem csak forróságot és kánikulát jelent, hanem káros UV-sugarakat is. Az embernek nem is kell sok időt eltöltenie a napon ahhoz, hogy leégjen, és ezzel további egészségügyi kockázatoknak tegye ki magát. Szerencsére többféleképpen lehet ellene védekezni, elsősorban naptejjel, de manapság már azok közül sem mindegyik elég hatásos.

Most azonban egy francia start-up vállalatnak sikerült egy olyan fürdőruhát kifejlesztenie, amelynek kivehető érzékelője figyelemmel kíséri a hőmérsékletet, és a felhasználó az Android vagy a iOS eszközéhez kapcsolódva jelzi, ha az illető túl sok időt töltött a napon és fennáll a leégés kockázata. Ez az ún. "okosbikini", amely figyelmeztet, ha túlzásba vittük a napfürdőzést.

A Connected Bikinit a kelet-franciaországi Spinali Design nevű cég dobta piacra, amelyeket személyre szabnak, és egyedileg méretre gyártanak. Az ára mintegy 46 000 forintnak megfelelő összegtől kezdődik. A fürdőruha elején egy apró zseb található, ahová be lehet illeszteni az említett szenzort. Mivel ez az érzékelő levehető és vízálló, így nyugodtan be lehet vele menni akár a vízbe is.

A használat megkezdése előtt a bikini okostelefon-alkalmazása érdeklődik az egyén bőrtípusáról, majd ezt követően a szenzor elkezdi mérni a hőmérsékletet, és rögtön telefonos értesítést küld az applikáción keresztül, ha felmerül a leégés veszélye.

Mi több, a szoftver „Valentin” verziója még a partnert is figyelmezteti, aki a naptej újrakenése mellett is dönthet.

A cég persze gondolt a férfiakra és azokra a hölgyekre is, akik nem szeretik a bikinit: piacra dobtak egy ugyanezen elven működő "okos-strandtörölközőt" is, átszámítva olyan 31 000 forintos áron. A gyártók természetesen nem állnak meg az innovációban és már a gyermekeknek szánt változat megalkotásán fáradoznak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen