hirdetés
Tech

Pokémon GO – máris megjelentek a játékban a csalók

A Pokémon Go az utóbbi hetekben szinte egyik pillanatról a másikra vált a világ egyik leghíresebb és legtöbb rajongást kiváltó játékává. A csalók legalább ilyen gyorsan jelentek meg – ráadásul többen közülük úgy látják, megéri csalni, hiszen ha lebuknak is, csak néhány óráig tart az eltiltás.
Pokémon GO Az eltiltott játékosok láthatják a kis szörnyeket, de nem kaphatják el őket (Forrás: theverge.com)
hirdetés

A Pokémon Go többek szerint „megreformálja” azt, ahogyan az emberek a számítógépes vagy mobilos játékokon játszanak, hiszen ahhoz, hogy elkaphassanak egy-egy szörnyecskét, végre ki kell lépniük az otthonukból, s nem egy széken vagy kanapén ücsörögve érhetnek el eredményeket a játék során. Több egészségügyi szervezet is elismerően nyilatkozott a játékról, mivel az arra készteti az embereket, hogy mozduljanak ki az épületekből, és sétáljanak végre egy kicsit.

Csakhogy vannak, akik ezt nem hajlandóak megtenni. Amilyen gyorsan a játék világhírnévre tett szert, legalább olyan sebességgel lepték el a csalók is – akik ráadásul nem tartják eléggé elrettentőnek azt a néhány órás eltiltást, amelyet el kell szenvedniük, ha lebuknak.

A csalók elérik, hogy a játék a megadott GPS-koordináták alapján úgy érzékelje, valójában azokon a helyszíneken vannak, ahol a kis „szörnyecskéket” meg lehet fogni. Ennek következtében ezek a játékosok hatalmas előnyre tesznek szert, hiszen olyan, mintha valósággal az egyik helyről a másikra „teleportálnának”, miközben ezáltal ki sem kell mozdulniuk a házból.

Mivel a játék a telefon „tartózkodási helyét” veszi alapul, így a csalók egy módon tudják elérni céljukat, méghozzá úgy, hogy a telefonjuk helyzetét egy kis trükkel átállítják. A legtöbben egyértelműen New Yorkba „helyezik a telefont”, hiszen itt található a legtöbb elfogásra váró virtuális szörny.

Természetesen a csalók elkedvteleníthetik azokat, akik becsületesen játszanak a játékon, ugyanakkor alig akad bármi, ami a csalókat kedvteleníthetné el.

A büntetések ugyanis, amelyeket a csalásért elszenvednek, a lehető legkevésbé sem szigorúak. Mindössze néhány órás eltiltásról van szó, ráadásul úgy, hogy a játékot is meg tudják nyitni, csak például újabb szörnyeket nem gyűjthetnek – és még erre sem kerül sor, ha mondjuk kissé szolidabban csalnak, és nem buknak le.

Könnyen előfordulhat, hogy a jövőben a játék fejlesztői szigorúbb szabályokat is bevezetnek, hogy ezzel megállítsák a rohamosan terjedő csalásokat – a hosszabb eltiltás például méltányos büntetésnek tűnik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen