Tech

Lebegő italok az igazi különcöknek

Noha a lebegő italok egészen „sci-fibe illő” látványt nyújtanak, valójában egyáltalán nem „bonyolult” a működésük alapja.
Lebegő pohár Lebegő pohár (Forrás: livescience.vcom)

Az italok természetesen nem valamilyen „varázslat” hatására lebegnek az asztalok vagy bárpultok felett, hanem elektromágnes működteti a különleges látványosságot nyújtó, repülő poharakat.

A Lebegő poharaknak valójában semmilyen praktikus célja nincsen, hiszen egy pincér vagy pultos éppen olyan könnyen átadhatná „hagyományos módon” is az italokat, mint a lebegő poharak segítségével – Joel Paglione, a poharak tervezője el is mondta, hogy a poharaknak kizárólag esztétikai funkciót szánt.

A tervező a LiveScience-nek kifejtette, hogy meglátása szerint a legtöbb étteremben és vendéglátó helyen különösen ügyelnek arra, hogy az ételeket megfelelően érdekes módon tálalják fel, ugyanakkor úgy vette észre, hogy az italokra már ennél jóval kevesebb gondot fordítanak. Elhatározta tehát, hogy mindenez változtat.

„Valami olyat szerettem volna, amely mindenkit lenyűgöz. Olyan nagy figyelmet kap a tálalás – már, ami az ételek egyedi felszolgálását illeti. Szerettem volna valami olyan elkészíteni, amely kiegészítheti az éttermek ezen szokását, és amellyel az italt is látványosan lehet tálalni” - mondta.

Paglione arra is kitért, hogy szerinte az éttermek esetében egyébként már mutatkozott is igény arra, hogy az italokat is minél látványosabban szolgálják fel – így például korábban számos italt szolgáltak fel folyékony nitrogén kíséretében, hogy így a szép, karcsú poharakban felszolgált italok körül látványos felhők alakuljanak ki.

A lebegő poharak is nagy látványosságot jelenthetnek azok megálmodója szerint – a vendégeket minden bizonnyal lenyűgözné az egészen különleges felszolgálás.

A poharak egyébként azért képesek lebegni, mert azok alján, valamint az asztalon is mágneses erők hatnak: a pulton és a pohár alján lévő mágnesek taszítják egymást, míg az elektromosság hatására a pohár képes „kiegyensúlyozottan” lebegni. Természetesen némi időbe beletelhet, mire a személyzet megtanulja tökéletesen használni a lebegő poharakat, de ehhez egy használati útmutatót is készített Paglione.

A LiveScience-nek a tervező egyébként elmondta, hogy ez a világon az első elektromágnesességgel működő ital-felszolgáló rendszer, amely mintegy 8 óráig képes működni a feltöltést követően.

A projekt megvalósításához a tervező a közösségi finanszírozás nyújtotta lehetőségeket hívja segítségül – az első termékek pedig már akár októberben is megvásárolhatóak lesznek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen