Tech

Programozható, „házőrző” R2-D2 érkezik a hónap végén

Egy egészen interaktív, s ezáltal meglehetősen izgalmasnak tűnő játékot dob piacra a Hasbro a hónap végén – egyelőre kérdés, hogy a Sphero BB-8-jével felveheti-e a versenyt, de azért jó esélye van rá...
R2-D2 R2-D2 még a szobánkat is őrzi majd...

2017 decemberében jelenik meg a mozikban a Star Wars VIII., s ehhez kapcsolódóan már érezhetően egyre több „rajongói témájú” termék jelenik meg – mondhatnánk persze azt is, hogy a játékgyártók meglovagolják a film újból fellángolt népszerűségét. Ezen felül természetesen közeledik a karácsony is, és mi más is állhatna a gyerekek kívánságlistájának az elején, mint egy irányítható, programozható, és összességében elképesztően interaktív robot a „kedvenc filmjükből”?

Mindent összevetve tehát a Hasbronak van esélye arra, hogy R2-D2-jukkal megközelítsék, vagy akár elérjék a Sphero BB-8-jének népszerűségét.

Noha a játék csak szeptember végén jelenik meg hivatalosan a (külföldi) boltokban, a Wired magazin szerkesztősége máris a kezébe vehetett és kipróbálhatott egyet. A beszámolójuk szerint a kedves kis játékon egy alkalmazás segítségével lehet majd irányítani, sőt, akár előre programozott útvonalat is szabhatunk R2-nak. Ez a gyerekek számára egyben remek lehetőség ahhoz, hogy a programozás alapjaival játékosan és szórakoztatóan megismerkedjenek.

A játékdroid természetesen képes zenélni és „táncolni” is, ami ugyan még nem egy igazán nagy áttörés, hiszen erre a legtöbb „interaktív” játék képes. Csakhogy R2-D2 észleli a körülötte zajló eseményeket, és a tulajdonosa által kiadott hangokra és mozdulatokra reagálva képes folytatni a kis táncos kűrjét.

A robot fején található egy gomb segítségével bekapcsolható egy „őrködő” mód, amely annyiban merül ki, hogy R2-D2 egészen addig mozdulatlan és hangtalan, amíg valaki be nem lép a szobába – ekkor azonban újból „életre kel”. A működéséhez egyébként négy darab AA elemre van szüksége.

A játékhoz tartozó applikációt letöltve újabb funkciók is elérhetővé válnak, így például a már említett irányítási, illetve „programozási” lehetőség.

A Hasbro új „droidja” szeptember 30-án válik elérhetővé külföldön, és átszámítva mintegy 30-35 ezer forintos összegt kérnek majd érte.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen