hirdetés
Tech

Összehajtogatható, újrahasznosítható kerékpáros sisakot terveztek

Végre egy kerékpáros bukósisak, amely akár egy táskába is befér! Ráadásul a biztonsági teszteken is jól teljesített.
Összehajtogatható bukósisak Szokatlan, de látványos - ráadásul kis helyen is szállítható! (Forrás: telegraph.co.uk)
hirdetés

Az idei évben az összehajtogatható bukósisak nyerte a James Dyson Díjat, és a jövőben az elképzelések szerint akár a kerékpár-kölcsönző központoknál is árusíthatják majd. Isis Shiffer, a New York-i Pratt Institute of Design hallgatója tervezte az EcoHelmet nevű sisakot, amelyhez eleve újrahasznosított papírt használt fel, amelyet aztán méhsejt-szerű szerkezetűre alakított ki.

Amíg a kerékpáros fején van a sisak, addig megtartja a formáját, levéve azonban könnyedén összecsukható. Természetesen arra is gondolt a tervező, hogy mi lesz az esőben: a sisak úgy lehet vízlepergető, hogy egy biológiailag lebomló anyaggal borították be a sisak külsejét, amely akár három óráig is ellenáll az esőnek.

Hogy a sisak megfelel-e a biztonsági követelményeknek, azt a londoni Imperial Collage-ban tesztelték, amely szerint az európai biztonsági szabványoknak a sisak megfelel.

Egy-egy sisak ára egyébként várhatóan (átszámítva) 1400 forint lesz, remélhetőleg ez azért csökken valamelyest a későbbiekben, így ugyanis úgy tűnik, hogy egy „hagyományos” bukósisakkal mindenki jobban jár, hiszen csak egy kicsivel drágább, ráadásul feltehetőleg jóval tovább, akár évekig is bírja.

Arra az esetre azonban talán hasznos lehet, ha valaki éppen kerékpárt szeretne kölcsönözni, és ügyelni szeretne a biztonságára, de épp nincs nála bukósisak. Esetleg a helytakarékosság miatt lehet még jövője az új bukósisaknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen