hirdetés
Tech

Hamarosan élőben is lehet videót megosztani az Instagramon

Nem is csak ezért lesz érdekes az új funkció, hanem emellett azért is, mert az élőben közvetített videók azonnal le is kerülnek, amint véget érnek.
Instagram Az elkövetkező hónapokban várható, hogy szélesebb körben is elérhetővé válik az élő videózás (Forrás: mobileadvertisingwatch.com)
hirdetés

Amikor az Instagram augusztusban bemutatta a „Stories” nevezetű újításait, sokaknak hamar feltűnt, hogy azok nagyban hasonlítanak a Snapchat „önmegsemmisítő” vizuális naplóihoz. Újabban viszont a Facebook-tól merít ihletet az alkalmazás, ugyanis élő videóközvetítést tesz lehetővé.

Az élő videóközvetítés a Stories-on belül válik elérhetővé, és a vállalat ígérete szerint lehetővé teszi, hogy az emberek egy újfajta módon lépjenek kapcsolatba a barátaikkal, méghozzá jelenidőben. A Facebook Live-val ellentétben az Instagram videós lehetősége nem menti az élőben közvetített videókat, és amint a közvetítés véget ért, már nem lehet megosztani sem a videót. A videó éppen úgy eltűnik majd 24 órán belül, hogyan azt az augusztusi újítások alkalmával már megszokhattuk.

Korábban ebben a hónapban Kevin Systrom, az Instagram vezérigazgatója a Wired Magazinnal említést tett arról, hogy komolyan gondolkozik az élő videók jelentette lehetőségekben.

„Amikor körülnézek a tech világban, érdekes dolgokat látok történni a különböző, minket érintő formátumok, a videó és a fotó esetében. Nagy figyelmet fordítok annak megállapítására, hogy hogyan keverhetnénk ezeket az ötleteket, vagy hogy hogyan találhatnánk ki valami egészen eredetit akár magunk is” – mondta a magazinnak.

Az élő videók tesztelését hétfőn kezdték meg, de várhatóan az elkövetkező hónapokban már az alkalmazás havi összesen közel 500 millió felhasználójához is eljut.

A videók egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az Instagram számára, a minivideók először 2015-ben jelentek meg, majd ezek hossza 60 másodpercesre növekedett, és Systrom a Wired Magazinnak azt mondta, hogy a jövőben is hasonló változásra lehet számítani a videók tekintetében.

„Semmi sem bosszant annál jobban, mint amikor fotómegosztó alkalmazásnak neveznek minket az emberek, mert annyival több minden történik már a videók kapcsán manapság” – jegyezte meg Systrom.

A Stories mellett az Instagram Direct is frissül, most már akár közvetlen üzenetben is megoszthatóak az Instagram Stories tartalmai a barátokkal, amit a Direct mára már több mint havi 300 millió felhasználója feltehetőleg örömmel fogad. Az újabb frissítés a tegnapi napon vált elérhetővé, az alkalmazás frissítésével mindenki kipróbálhatja annak előnyeit. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen