hirdetés
Tech

Korlátozza a tűzveszélyes Note 7-esek töltését a Samsung

Nem lehet többé akármeddig tölteni a kigyulladásra hajlamos Galaxy Note 7-es készülékeket – a Samsung ugyanis korlátozza egy új frissítéssel az érintett készülékek töltésének lehetőségét.
Galaxy Note 7 A többség már visszavitte a hibás telefonokat (Forrás: cnn.com)
hirdetés

A Samsung frissíti Európában azokat a Galaxy Note 7 típusú okostelefonokat, amelyeket a tűzveszély ellenére továbbra is használnak. A készülékeket így nem lehet majd 30 százalékon túl tölteni.

A frissítéssel a vállalat azt szeretné elérni, hogy azokat a felhasználókat is a hibás készülékeik visszaváltására bátorítsa (vagy inkább kényszerítse?), akik eddig valamiért még úgy döntöttek, hogy ezt nem teszik meg, és tovább használják a gyulladásveszélyes telefonokat.

A Samsung még szeptemberben kezdte meg a Galaxy Note 7-esek visszahívását, miután többen is arról tettek panaszt, hogy a telefonok akkumulátora „felrobban”. A becslések szerint Európában a Note 7-esek tulajdonosainak csupán 10 százaléka nem élt még a lehetőséggel, hogy visszavigye a hibás telefonkészülékét.

Közleményében a Samsung elmondta, hogy szeptemberben már hatásosnak bizonyult, hogy legfeljebb 60 százalékosra limitálták a töltés lehetőségét, ezzel ugyanis viszonylag nagy számban érték el, hogy a tulajdonosaik visszavigyék a telefonokat. Az újabb változások december tizenötödikétől várhatóak.

„Az új szoftvert kifejezetten azért terveztük, hogy arra késztessük a vásárlók még megmaradt kisebbségét, hogy ők is azonnal cseréljék le a készüléküket” – fogalmaztak a közleményben.

Mint közölték, a vásárlók a helyi csereprogramok keretében adhatják le a telefonjaikat. A Samsung egyébként a különböző régiókban eltérő stratégiát választ annak ösztönzésére, hogy az emberek visszavigyék a telefonokat.

Kanadában például egy frissítés a telefon minden rádiókommunikációs lehetőségét letiltja, így telefonálni, de például wi-fit vagy bluetooth-t használni sem lehet vele. Ezzel a telefon lényegében használhatatlanná válik...

Az Egyesült Államokban pedig december 19-én várható egy frissítés, amely egészen ellehetetleníti a telefonok töltését, és ezzel még az előbbi esetnél is inkább használhatatlanná válnak a mobilok. A drámai lépés talán furcsa lehet, tekintve, hogy az amerikai vásárlók 93 százaléka egyébként már visszavitte a hibás telefonokat.

A Verizon ugyanakkor kijelentette, hogy a frissítést nem engedélyezi, méghozzá azoknak az embereknek a biztonsága érdekében, akiknek nincsen más telefonjuk, csak a gyulladásra hajlamos Note 7.

„Nem akarjuk, hogy (az emberek) ne tudják elérni a családot, a segélyhívót és az orvosokat a vészhelyzetekben” – közölte a vállalat a The Verge nevű híroldallal.

A Samsung az akkumulátorhiba után felfüggesztette a Note 7-esek gyártását, és arra kérte az ilyen készülékek tulajdonosait, hogy vigyék vissza a hibás készülékeket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen