hirdetés
Tech

AirSelfie: A drón, amely szelfizésre született

Manapság már a kezünket sem kell kinyújtani, hogy például selfie bot segítségével készítsünk fényképet, hiszen elég, ha ehelyett a kifejezetten erre a célra megalkotott drónnal végeztetjük el a „munka” nagy részét. Az AirSelfie nevű kis készülék segítségével izgalmas fotók és videók készülhetnek, szinte bárhol.
AirSelfie Csoportképet is lehet készíteni vele (Forrás: kickstarter.com)
hirdetés

Az AirSelfie-t az olasz Edoardo Stroppiana álmodta meg, aki még 2014-ben vetette fel a kifejezetten a selfie-készítésre alkalmas kis eszközök megalkotását.

„Az AirSelfie-t speciálisan olyan embereknek terveztük és gyártjuk, akik korábban úgy vélték, hogy a kamerás drónok használata nagyon bonyolult, és a drónok túl drágák, illetve túl nagyok” – mondta Stroppiana.

Az AirSelfie-t többek között egy 5 megapixeles kamerával szerelték fel, amely full HD-s, 1080p-s videó készítésére is alkalmas, de emellett egy 4 gibabájtos microSD kártya is tartozik a kis drónhoz. A drón segítségével az egyes emberek mellett a nagyobb csoportok is képesek képet készíteni magukról, hiszen a távolabb irányított drón már olyan képet tud készíteni, amibe mindenki belefér A drónnal olyan szögből és távolságból lehet fotót készíteni, ami selfie-bottal, vagy „puszta kézzel” elképzelhetetlen volna.

A kis eszköz nem nagyobb egy átlagos okostelefonnál, mindössze 9,45 centiméter magas, és 6,73 centiméter széles, a vastagsága pedig az egy centimétert is alig haladja meg. A négy rotor segítségével az apró készülék akár 20 méteres magasságba is fel tud emelkedni, de persze ez bőven meghaladja azt a magasságot, amire a szelfik készítéséhez szükség lehet.

A drón a navigációhoz szonárt használ, emellett egy kis méretű, „extra” kamera is arra szolgál, hogy a környezetét felmérje – továbbá giroszkópok, barométerek és geomágneses érzékelők is találhatóak a drónba építve, amelyekkel tökéletesítették a navigációt.

Az eszközt egy ingyenes iOS-os, illetve Androidos alkalmazás segítségével lehet irányítani, amellyel nem csak a felszállást indíthatjuk el, de bármilyen irányba, valamint többféle magasságba is küldhetjük a készüléket, majd elkészíthetjük a fotót is egy gombnyomással.

Még 10 másodperces időzítést is választhatnak a felhasználók, ami lehetővé teszi, hogy elrejtsék az okostelefonjaikat, hogy azok ne jelenlenek meg a videón.

A drónok Wi-Fi segítségével állnak összeköttetésben a telefonnal, így küldik át az elkészült fényképeket és videókat is. Az alkalmazás pedig azt teszi lehetővé, hogy ezeket azonnal posztolni is lehessen a közösségi oldalakon.

A drón automatikusan visszatalál a felhasználókhoz a képek elkészítése után, ehhez csak egy újabb kattintásra van szükség. Persze, manuálisan is vissza lehet vezetni a drónt, ha például sok akadály található a környezetben, és nem szeretnénk kockáztatni, hogy sérüljön.

A kis eszköz egy töltéssel három percig képes a levegőben maradni, ám a hozzá tartozó „tokban” 30 perc alatt újból feltöltődik. Ez a „töltőállomás” akár 20 töltésre elegendő energiát is képes raktározni, mielőtt újratöltenénk.

A vállalat augusztusban készült el az első prototípussal, és november 17-én a Kickstarter projektet is elindították a gyártáshoz. Az első előrendelt drónok akár jövő márciusban is megérkezhetnek az új tulajdonosaikhoz, az AirSelfie-k ára pedig várhatóan 300 dollár, vagyis átszámítva majdnem 86 ezer forint lesz. Szóval, néhány szelfiért azért talán nem érdemes kapkodni utána...Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen