hirdetés
Tech

Megnyerően „egyszerű” az LG lebegő hangszórója

Noha már évekkel ezelőtt bemutatták az első „lebegő” hangszórókat, és számos különböző formát is kölcsönöztek a futurisztikus kis eszközöknek, az LG legújabb, még bemutatásra váró terméke éppen a letisztult formájával tűnik ki ezek közül.
LG lebegő hanszóró A lebegő hangszóró 10 óráig bírja egy-egy töltéssel (Forrás: theverge.com)
hirdetés

A „lebegő Bluetooth-hangszórók” között egészen sokfélével találkozhattunk már, mégis, szinte megunhatatlanok. Az LG legújabb lebegő hangszórójának érdekessége viszont részben éppen az „egyszerűsége”, hiszen igazán alapvető formavilág jellemzi a még így is rendkívüli látványos és futurisztikus eszközt.

Ugyancsak fontos megjegyezni, hogy a népszerű szórakoztatóelektronikai vállalatok közül az LG lényegében az első, amely nagyobb közönség számára tervezett lebegő hangszórót tervez a piacra dobni hamarosan. A cég azt ígérte, hogy már a jövő januári CES alkalmával bemutatják a különlegesnek ígérkező terméket.

A 360 fokos hangszóró egy-egy töltéssel akár 10 órán keresztül is képes működni, a lebegő hatást pedig elektromágnes segítségével érték el a tervezők. Amikor a hangszóró „lemerül”, automatikusan visszaereszkedik az „állomásra”, ahol aztán újratöltődik.

Lebegő hangszóróAz egyszerű, stílusos megjelenése is említésre méltó (Forrás: engadget.com)

A termék az „IPX7” jelölést kapta, ami azt jelzi, hogy a tesztek alapján a víz elleni védettség szempontjából eleget teszt a 7-es kategória követelményeinek, és nem károsul, amennyiben 30 percig 1 méter mély vízbe merül. Mindez elsősorban azért fontos, mert ebből kiderül, hogy a hangszórókat nem csak a lakásban, de akár a szabadban is használhatjuk. (Persze, nem tartósan, hanem csak alkalmanként, például kerti party-k vagy hasonló események alkalmával, amikor figyelünk is rá.)

Az LG lebegő hangszórójának természetesen több „riválisa” is akad, de olyan, amely a stílusos megjelenésével és az egy töltést követő 10 órás működési idővel felvehetné a verseny, már alig-alig.

Arról, hogy a készülék mennyibe kerül majd, egyelőre nem osztottak meg hivatalos információt, bár a hasonló készülékek ára általában 150-200 dollár (~43-58 ezer forint) körül alakul. Az LG hangszórója alighanem inkább a 200 dolláros árhoz közelít majd inkább...Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen