hirdetés
Tech

Okoshajkefe – már ilyen is van...

A tavaly bemutatott okosfogkefe után már aligha jelent nagy meglepetést, hogy okoshajkefe is készült. Ennek fő funkciója – a fésülködés mellett, persze – az, hogy megmutassa és értékelje a felhasználó hajának minőségét.
Okoshajkefe Megtanít jól fésülködni az okoshajkefe (Forrás: BGR.in)
hirdetés

A Withings nevű, digitális egészségügyi eszközöket gyártó vállalat a L'Oreallal együtt fejlesztette ki az okoshajkefét, amely érzékeli, majd pedig értékeli is a felhasználójának a hajminőségét. A Kérastase Hair Coach névre keresztelt okoseszköz a gyártói szerint az egész világon az első okoshajkefe.

A hajkefében olyan szenzorokat, érzékelőket helyeztek el, amelyek képesek a haj minőségével összefüggő különböző tulajdonságokat érzékelni, miközben a felhasználó éppen a haját fésülgeti.

Egy beépített mikrofon a hajfésülés közben észlelt hangokból megbecsüli, hogy mennyire göndör és száraz a haj, de még a végek töredezettségére és egyéb mechanikai sérülésekre is felhívhatja a felhasználó figyelmét. Emellett háromtengelyes nyomásmérő cellák is elemzik, hogy mekkora nyomás éri a hajat és a fejbőrt a fésülködés közben.

Egy sebességmérő és egy giroszkóp szintén felmérik a fésülködés módját, és rezgésekkel jelzik a felhasználónak, ha túlzottan is élénken fésüli a haját. Még azt is érzékeli a szenzorokkal az okoshajkefe, ha nedves vagy száraz hajon alkalmazzák, amit „figyelembe vesz” a felhasználónak nyújtott visszajelzés küldésekor.

„A technológia átalakítja a felhasználók mindennapos szépségápolási szokásait, és az okoseszközöknek hatalmas hatásuk lehet arra, hogy az emberek hogyan ápolják a hajukat és a bőrüket” – mondta Guive Balooch, a L'Oreal egy fejlesztő szervezetének alelnöke.

Elmondása szerint azzal, hogy egy, a hétköznapokban is használt tárgyat ötvöznek a modern technológiával, megmutatják, hogy hogyan forradalmasíthatják a hasonló eszközök a szépségápolást.

Az okoshajkefe szenzorai automatikusan adatokat küldenek a felhasználók okostelefonjára Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül, majd a kapcsolódó alkalmazás a környezeti viszonyok – például páratartalom és hőmérséklet – figyelembe vételével értékeli a szerzett, a felhasználó hajminőségére, a hajának tulajdonságaira, továbbá a fésülködés technikájára vonatkozó adatokat, és személyre szabott tanácsokat és tippeket ad.

Az okos hajkefét az idei CES-en is bemutatják, amely január ötödikén veszi kezdetét, és január nyolcadikáig tart.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen