hirdetés
Tech

Piros iPhone-t mutatott be az Apple

Az Apple egy új színű iPhone 7-et mutatott be – korábban ugyan már megjelent egy speciális, piros színű tok, most azonban a készülék eleve piros. Az új színű okostelefonnal a vállalat egy fontos célt is támogatni kíván.
Piros iPhone A piros szín fontos üzenetet hordoz (Forrás: bgr.com)
hirdetés

Az Apple egy új színű iPhone 7-et mutatott be nemrég – méghozzá az embereket eléggé megosztó pirosat. Van, aki máris rajong érte, mások viszont idegenkednek a túl élénk színtől. A The Verge szerint korábban ugyan már megjelentek speciális termékként piros tokok az iPhone telefonokhoz, az azonban mindenképpen újdonság, hogy most maga a készülék piros színű.

Az új, iPhone RED nevű termék piros alumínium kivitelezéssel érkezik, és az Apple, illetve a (RED) nevű, az AIDS/HIV elleni alap együttműködésével született meg.

„Ennek a speciális, gyönyörű, vörös kivitelű iPhone kiadásnak a bemutatása az eddigi legnagyobb felajánlásunk, amivel a RED-del való közreműködésünket ünnepeljük, és már alig várjuk, hogy a vásárlók kezébe kerülhessenek (a piros készülékek)” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

Az Apple a (RED) nevű kezdeményezéssel történő együttműködése során a piros termék révén felhívja a figyelmet az AIDS elleni finanszírozási kampányra, emellett a megvásárolt készülékek árának egy részét az AIDS elleni küzdelemre fordítják Szubszaharai Afrika érintett régióiban. A kezdeményezéshez természetesen már más gyártók is csatlakoztak, akik saját, piros színű termékeiket bemutatták korábban. Az AIDS világnap közeledtével az Apple emellett többek között az App Store-t is piros színbe öltöztette.

Az Apple okostelefonjainak különleges színei között korábban már feltűnt az iPhone 7 esetében a fekete, de korábban az iPhone 6S esetében egy halvány rózsaszínes (rozéaranynak nevezett) változat is. A nemrég bemutatott piros változat mindenesetre ezeknél alighanem szembetűnőbb.

A piros színű iPhone 7 és 7 Plus készülékek március 24-től, vagyis péntektől lesznek elérhetőek, 128 és 256 GB-os tárolókapacitással, az áruk pedig 749 dollártól indul, ami átszámítva megközelítőleg 207 500 forintot jelent.

Marques Brownlee blogger egy új, piros iPhone 7-et már be is szertett, amelyről egy videót is megosztott – ő ugyanakkor úgy látta, hogy a fehér előlap helyett jobb lett volna egy fekete, valamint értetlenül állt az előtt, hogy a főgomb nem lett például piros a megszokott ezüstös változat helyett.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen