hirdetés
Tech

Japánban visszatért sokak gyerekkori kedvence, a Tamagocsi

A Tamagocsi egy időben hihetetlen népszerűségnek örvendett, és talán a „nosztalgia” miatt, de Japánban újból árulják a kis eszközöket a hat eredeti karakterrel, egy-egy Tamagocsiért valamivel kevesebb, mint 5 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni.
Tamagocsik Visszatért a Tamagocsi (Forrás: eluniversal.com)
hirdetés

A Bandai Namco leányvállalata 1996-ban valósággal meghódította a világot a Tamagocsikkal, amely játék aztán a világ számtalan pontján vált a gyerekek nagy kedvencévé. A mai napig is sokan akadnak, akik gyűjtik az ikonikus játékot, számukra – legalábbis Japánban – jó hír lehet, hogy visszatért az eredeti Tamagocsi, némileg frissítve.

A vállalat az eredeti formájában mutatta be újra a klasszikus, tojásforma készülékbe zárt digitális „házi kedvencet”, a Mashable szerint Japánban már meg is lehet vásárolni az első verzió frissített változatát.

A régi-új Tamagocsik, amelyekkel mind a hat eredeti állatkát visszahozták a rajongóknak a már megszokott grafika és a jellegzetes küllemű eszköz mellett, darabonként 1920 jenért szerezhetőek be, ami átszámítva mintegy 5 ezer forintnak megfelelő összeget jelent.

Az újonnan piacra dobott Tamagocsik esetében is meghagyták a megszokott kulcstartós-láncos részt, és továbbra is „elpusztul” a digitális kedvenc, ha nem etetik rendszeresen, és nem gondoskodnak róla a felhasználók.

Azért némi változást is eszközöltek az újabb Tamagocsikon, így például kisebbek lesznek az eszközök, a kijelző pedig nem hosszúkás téglalap, hanem nagyjából kocka formájú lesz, emellett pedig a digitális kedvenc állapotát jelző ikonokban is némi változás következett be.

Jelenleg még nem tudni, hogy a megújult Tamagocsi Japánon kívül más országokban is elérhetővé válik-e, ugyanakkor mivel a játék szinte az egész világon népszerű volt, és bizonyos körökben a mai napig is az, ezért valószínűleg később máshol is újból meg lehet majd vásárolni.

A Tamagocsi ugyanakkor eddig sem tűnt el teljesen, az iPhone-ra, iPad-re és az Apple okosórájára ugyanis nagyjából 1400 forintos áron be lehetett szerezni a színes változatát, természetesen egy alkalmazás formájában. Persze, ez azért mégsem az igazi...

Más kérdés, hogy ma már a gyerekek nagy része nem is tudja, hogy mi az a Tamagocsi – valószínűleg az újonnan megjelent Tamagocsik is inkább azoknak a felnőtteknek a körében lehetnek majd népszerűek, akik korábban az iskolai szüneteket a virtuális kedvenceikről való gondoskodással töltötték, vagy éppen naphosszat erről csevegtek a barátaikkal...Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen