Tech

Mozgó okosbölcsőt tervezett a Ford

A Ford ezúttal nem egy új autóval állt elő, hanem egy különleges gyermekággyal, ami ahhoz hasonló érzetet kelt, mintha a baba nem is egy bölcsőben, hanem egy autóban pihenne. Ennél persze azért többet is tud az okoságy!
Okosbölcső Az okosbölcső mozog, világít és búg (Forrás: theinspirationroom.com)

A Ford egy olyan okosbölcsőt tervezett, amely alkalmas lehet arra, hogy megnyugtassa a babákat – méghozzá úgy, hogy apró mozgásokat végez. Az ágyban fekvő gyermek – állítólag – úgy érezheti, mintha egy mozgó autóban volna. A hozzá tervezett alkalmazás rögzíti az autó hangják és mozdulatait is, így a baba számára azok már ismertek lesznek.

A Max Motor Dreams névre keresztelt bölcsőt azok számára tervezték, akik rendszeresen az esti autóutakkal nyugtatják meg, illetve altatják el a kisbabákat. (Merthogy ezek szerint ilyen szülők is vannak...)

Első ránézésre ugyan egy teljesen átlagos, vagy picit talán modernebb küllemű bölcsőnek tűnik a Max Motor Dreams, viszont az autó belső terének mozgása mellett a motor hangját, sőt, még az éjjeli utak során jellemző utcai fényeket is „utánozza”.

A bölcsőbe egy hangszórót építettek, amely képes hosszasan „motorként búgni”, miközben az ágy alapja apró ringatásokkal nyugtatja meg a benne alvó, vagy éppen nem alvó gyereket.

Ford gyerekágyA Ford gyerekágya küllemében is említésre méltó (Forrás: motor1.com)

Az ágy oldalain végigfut négy halvány fényű LED-csík is, amelyek pislákoló fényt árasztanak ki magukból, az autó által sorra elhagyott utcai lámpákat felidézve.

A Ford a kisbabás szülőkkel és a spanyol Espada y Santa Cruz dizájnsútdió egy munkatársával, Alejandro López Bravóval együttműködve tervezte meg az újszerű bölcsőt.

„Miután több évig beszélgettünk anyukákkal és apukákkal, megtudtuk, hogy a szülőknek és a gyerekeknek gyakran rendkívüli szükségük van akár csak egy kiadós éjjeli alvásra is. Amíg azonban egy gyors utazás a család autójában csodákat tehet a baba alvását tekintve, addig a szegény szülőknek ezalatt ébren és éberen kell maradniuk a volán mögött” – mondta Alejandro López Bravo.

Egyelőre csak egyetlen Ford Max Motor Dreams bölcsőt készítettek el, ugyanakkor a vállalat közlése szerint később több ilyen gyermekágyat is gyárt majd, így azt meg is vásárolhatják a szülők.

Nem ez az első olyan eset, amikor mozgó ágyat terveztek a rosszul alvó babák számára – Yves Behar például egy olyan bölcsőt tervezett meg, amely a „méh mozgását utánzó” mozdulatokat végez, amint érzékeli, hogy a gyerek sírni kezd.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen