hirdetés
Tech

Ebben az évben előrendelhető lesz az AeroMobil repülő autója

A világ első gyártáskész „repülő autóját” várhatóan megközelítőleg egy hét múlva mutatják be, és később, várhatóan még ebben az évben lehetőség nyílik az előrendelésére is.
Repülő autó Az autó repülni is tud majd (Forrás: dailymail.co.uk)
hirdetés

A szlovákiai székhelyű AeroMobil 2014-ben mutatta be az első repülő autóját, amely azonban ekkor nem jelent meg kereskedelmi forgalomban. A vállalat ugyanakkor nemrég bejelentette, hogy a legújabb modell még ebben az évben előrendelhetővé válik – az áráról viszont egyelőre nem osztottak meg információt.

Nem csak az új repülő autó árát fedi azonban egyelőre homály, de még nem is mutatták be azt. Várhatóan a világ legkülönlegesebb szuperjárműveit bemutató, április 20-án esedékes Top Marques Monaco eseményen pillanthatják el először az autórajongók az AeroMobil különleges járgányát.

Repülő autó(Forrás: dailymail.co.uk)

A vállalat közlése szerint az új generációs jármű teljes egészében működőképes négykerekű autóként, illetve repülő járműként is, sőt, a cég képviselői szerint még környezetbarát is, ugyanis hibrid motor hajtja.

Az AeroMobil célként tűzte ki, hogy a személyi közlekedést környezettudatosabbá tegye, amelyhez az egyik eszköze az, hogy lehetővé teszi, hogy gyorsabban legyenek képesek az emberek a közepes hosszúságú utakon, illetve a nem megfelelő közúti infrastruktúrával rendelkező területeken az egyik pontból a másikba jutni.

A repülő autót a vállalat állítása szerint úgy tervezték meg, hogy egyszerre feleljen meg az autók, illetve a légi jármávek működéséhez előírt szabályrendszernek is, ami egyben azt is jelentheti, hogy emellett a leendő tulajdonosoknak (vagy sofőrjeiknek) egyszerre kell majd jogosítvánnyal rendelkezniük a személyautók és a légi járművek vezetéséhez is.

Repülő autó(Forrás: dailymail.co.uk)

A jármű sikeres fejlesztését és tesztelését követően az AeroMobil 3,2 millió dollárt szerzett a TechCrunch szerint, amely összeg állítása szerint segítséget nyújthat abban, hogy gyártani kezdjék a repülő járműveket.

„Az új befektetés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy fejlesszünk és egy fizikai modellt is bemutassunk” – mondta Juraj Vaculík, az AeroMobil egyik alapítója, egyben ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy a bemutatott példány nagyon hasonló lesz a végleges autóhoz, amelyet aztán forgalomba hoznak. Az alapos tervezésnek és elemzésnek köszönhetően a vállalat igazgatója szerint nagyon is pontos kép él bennük arról, hogy hogyan működik majd a termék, és biztosak abban, hogy különösebb gondok nélkül szállítható lesz.

Repülő autó(Forrás: dailymail.co.uk)

Korábban az Airbus és az Italdesign egy hasonló „repülő autó” terveit is bemutatta, amely szintén képes arra, hogy a földről egyszerre csak a levegőbe emelkedjen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen