Tech

Az Apple cég társalapítója szerint a következő technológiai áttörést a Teslától várhatjuk

Steve Wozniak, az Apple cég társalapítója, az élő technológiai úttörő legenda, a következő technológiai áttörés terén nem az általa is alapított cégre teszi le a voksát.
Steve Wozniak Steve Wozniak a Teslától várja a következő irányadó technológiai újítást (Forrás: Pymnts.com)

Steve elmondása szerint ugyanis jelenleg a Tesla jár azon fejlesztések élvonalában, amelyeket a világ vár.

A Bloomberg Canada-nak adott interjújában Woz kifejtette, miért is pont Elon Musktól fog származni a legközelebbi világformáló újítás, amelyre jelenleg még senki sem számít.

„Úgy gondolom, hogy a TESLA jelenleg a lehető legjobb irányban halad előre.” – mondta Wozniak. – „Nagyon sok erőfeszítést öltek és ölnek bele nagyon kockázatos végkimenetelű dolgokba.”

Elmondása szerint Musk olyan dolgokban lát előre, mint az elektromos autó, az önvezető autó, valamint a hatékony közlekedési rendszerek iránti igény a társadalom részéről. Őszinte csodálatát fejezte ki a Tesla alapítója által létrehozott Boring Company iránt, amely földalatti alagutak és autópályák mielőbbi létrehozását tűzte ki céljául, a nagyvárosokban kialakuló forgalmi torlódások megszüntetésére. Ennek ötlete egyébként éppen egy dugó kellős közepén való araszolás közben pattant ki Elon Musk fejéből.

„Egy autóval kezdtek – a Tesla Model S-sel – amivel sikerült előre megérezniük azt, hogy mit kell megépíteniük, milyen áron, és hogy milyen piacra készítsék azt.” – magyarázta a Tesla különlegességét Woz.

És hogy miért olyan sikeres szerinte a Model S?

„Egyszerűen megfelel minden ember ideáljának ez a szépség, tudod, tényleg nagyon gyönyörű, elegáns és egyszerű a használata.”- ecsetelte Steve Wozniak. - „És ez az autó tényleg Elon saját életére épült. Egyszerűen csak belegondolt, hogy milyen autót szeretne. És amikor a dolgok saját magadból jönnek, tudva, hogy mire vágysz a legjobban, és mindezt ki is tudod vitelezni… ez az a pillanat, amikor a legjobb terméket tudod megalkotni.”

 

Tesla Model SA Tesla Model S, az autó amely ötvözi a technológiát, a szépséget és az eleganciát (Forrás: Zombdrive.com)

 

Sokan gondolhatják, hogy talán Wozniak a saját és Steve Jobs attitűdjét látta maga előtt viszont, amikor Elon Musk-ot mondta ki a következő irányteremtő technológiai fejlesztőnek. Végül is, az Apple olyan számítógépeket hozott létre, alkotott meg, amelyekről előtte senki nem tudta elképzelni, hogy valóra fognak válni. Ez az a tulajdonság, ami eljuttatta az Apple-t is oda, ahol jelenleg is áll a társadalom megítélésében.

„Nézzék csak meg ezeket a cégeket mint a Google, a Facebook, az Apple és a Microsoft, amelyek átformálták a világot – és ebbe a Tesla is bele tartozik. Az ilyeneket szinte mindig fiatalok hozzák létre. Nem pedig nagyvállalatokból növik ki magukat.” – mondta.

Az Apple fejlesztései és termékei napjainkban hatalmas üzletet jelentenek. Vajon Woz úgy gondolná, hogy a cég nem lenne olyan kreatív és versenyképes, mint Elon Musk és a Tesla?Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen