hirdetés
Tech

Az Egyesült Államokban elindult a Facebook videós szolgáltatása

Elindult az Egyesült Államokban a Facebook – elég találó módon – „Watch-nak” keresztelt szolgáltatása, ami nem meglepő módon arra alkalmas, amire a neve alapján is következtethetünk. Egyebek mellett az eddiginél rendszerezettebben nyújt lehetőséget a videók megtekintésére és felkutatására.
Facebook A Facebook Watch-csal könnyebb felfedezni és megtalálni a videókat (Forrás: tubularinsights.com)
hirdetés

Néhány órája a Facebook amerikai felhasználói már felfedezhették maguknak a Facebook Watch szolgáltatást, amelyet kísérleti jelleggel a múlt hónapban néhány felhasználó számára már elérhetővé tettek, majd a múlt héten további felhasználókra terjesztették ezt ki.

A Facebook mobilalkalmazásain, a Facebook TV-n és az asztali felületen elérhető Watch lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy feliratkozzanak a kedvenc sorozataikra, így már nem kell a hírfolyamban kutatniuk azok után. Az amerikai felhasználók egy TV-ikont láthatnak, amellyel a szolgáltatás elérhető.

Eközben a Facebook igyekszik biztosítani, hogy a felhasználók által feltöltött videókat ne kelljen levenni például azért, mert azokban felhasználják a legnagyobb lemezkiadók zeneanyagát. A Bloomberg szerint a Facebook több százmillió dollárt ajánl a legjelentősebb lemezkiadóknak azért, hogy az egyébként a szerzői jogot sértő videók fenn maradhassanak, és ne kelljen a bosszankodó felhasználóknak azzal szembesülniük, hogy esetleg eltávolították a felületről a kedvenc videójukat.

A Facebook által tervezett rendszer felismerné a tartalmakat, de ahelyett, hogy csak az eltávolításról értesítenék a videók feltöltőit, a bevételszerzéssel kapcsolatos követelést közvetítenének feléjük. A Bloomberg szerint azonban akár két évbe is telhet, mire egy ilyen rendszert megalkotnak, és a Facebook hajlandó volna fizetni a videó-eltávolítások megfékezéséért.

A Facebook Watch többféle lehetőséget is kínál a felhasználóknak az új videók felfedezéséhez, így például az adott nap/hét kiemelt videóit, az éppen legnépszerűbb videókat, az ismerősök által éppen nézett videót, valamint a „felhasználónak ajánlott”, illetve a 10 perces, vagy annál hosszabb videókat egyaránt megtekinthetik az oldal használói.

Egyelőre a Facebook-videókat a reality műsorok uralják, hiszen ezeket olcsó előállíthatóságuk miatt, és mert nincs szükség hozzájuk fix forgatókönyvre, tömegével állítják elő a közösségi oldal partnerei. Nyilvánvaló azonban, hogy hosszú távon magas színvonalú sorozatokra is szükség lesz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen