hirdetés
Tech

Hangra reagáló hűtőt és egyéb érdekességeket is bemutatott a Panasonic

A napokban zajlott Berlinben az IFA kiállítás, amelynek keretében a Panasonic több érdekes eszközt is bemutatott, így például a hangra reagáló hűtőt is.
Hűtő A hűtő hangjelzéssel hívható (Forrás: dezeen.com)
hirdetés

A japán vállalat a szeptember elején rendezett berlini kiállításon több eszköz prototípusát is bemutatta, amelyek egy része egy napon talán több lakásban is feltűnik majd – bár azért volt olyan is, amelyre nehéz elképzelni, hogy bárkinek égető szüksége volna...

A nagyrészt háztartási készülékek zömében az IoT (internet of things, vagyis „dolgok internete”), illetve a mesterséges intelligencia adta lehetőségekkel igyekeznek némi újdonságot csempészni az otthonokban található tárgyak világába.

A Panasonic szerint az előbb említett technológiák az életünket többféleképpen is segíthetik, így például a családdal és barátokkal töltött időt kellemesebbé tehetik.

Az egyik legérdekesebb, a vállalat által most bemutatott eszköz kétségkívül a Sustainable Maintainer nevű mosógép volt, amely immár a kimosott ruhákat össze is hajtogatja, és gondosan egymásra helyezi. A szokatlan funkció mellett az is említésre méltó, hogy az egész eszköz egy tetszetős, fehér csempékkel fedett fal mögött van „elrejtve”, maga a gép pedig az egyik ilyen elem megnyomásával hozható működésbe.

A felhasználók a nyomásra megjelenő kis fiókba helyezhetik a kimosandó ruhákat. Ekkor megjelenik egy robotkar, amely „megvizsgálja” a ruhákat – többek között azt, hogy azok mennyire koszosak –, és az általa legjobbnak ítélt mosási eljárást kezdi meg. Miután a mosásnak és a szárításnak is vége, egy másik robotkar elveszi a ruhákat, és a géphez tartozó egyik polcra hajtogatja őket egymás tetejébe.

A másik bemutatott eszköz egy olyan hűtő, amellyel még a kanapéról sem „kell” felállni az étel megszerzéséhez, mert a hűtő a hangjelzésre egyenesen odaszállítja a felhasználóhoz azt. Ez alapvetően ugyan nem a leghasznosabb funkció, de látszólag gondosan kidolgozták a hűtő megalkotói, hiszen a kis gép a a szobát a szenzoraival felmérve, a gyerekekre, felnőttekre és kisállatokra is ügyelve közlekedik a helyiségekben.

A Sake Cooler nevű italhűtő pedig wi-fi segítségével ellenőrzi a belé helyezett ital címkéjét, majd összeveti azt egy online elérhető adatbázissal. Ezzel együtt képes a felhasználónak arra vonatkozó ajánlást tenni, hogy milyen ételt érdemes fogyasztania az adott italhoz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen