hirdetés
Tech

Több érdekességet máris tudni lehet az iPhone X-ről

Az Apple szeptember 12-re időzítette a nagy bejelentéseit az új iPhone-ról, de az ugyancsak keddi bemutatásra szánt – csakhogy már kiszivárgott – iOS 11 forráskódjából máris több érdekes információ derült ki, egyebek mellett a jubileumi luxusmobilról, az iPhoneX-ről is.
Apple iPhone A kép illusztráció (Forrás: iPhone X, apple watch, 4K-s Apple TV
hirdetés

A 9to5Mac azon portálok egyike volt, amelyek viszonylag hamar infókat szereztek a még bemutatásra váró béta szoftverről, s ennek köszönhetően megtudták azt is, hogy az Apple több telefont is bemutat, amelyek

  • az iPhone 8,
  • az iPhone 8 Plus, valamint
  • az iPhone X

nevet kapják. (A korábbi pletykák szerint a sokak által különösen várt szeptember 12-i eseményen az Apple az iPhone 7s-t, az iPhone 7s Plus-t, valamint az iPhone 8-at mutatta volna be, bár a vállalat már akkor sem erősítette meg a készülékek nevét.)

Nemcsak az derült azonban ki, hogy mi lesz a készülék neve, hanem például azt is szinte bizonyosan tudni lehet, hogy szinte az egész előlapot borítja majd az iPhone X hatalmas kijelzője, ráadásul olyan részletekről is lerántották a leplet, mint a „Face ID” nevű arcfelismerő megoldás, amely a Touch ID nevezetű ujjlenyomat-olvasó helyébe érkezik.

A 9to5Mac és más portálok által közölt animációkból látható az is, hogy a felhasználók a fejük billentésével tehetik lehetővé, hogy a telefon egy háromdimenziós képet nyerjen az arcukról, ám amikor már „bejelentkeztek”, más dolguk nincs is, mint egyszerűen ránézni a telefonra, s azt már pusztán ezzel fel is oldhatják.

A kiszivárgott iOS 11 forráskódból kiderültek, illetve voltaképpen inkább bebizonyosodtak olyan funkciók is, amelyekre már eddig is számítani lehetett – így például

  • a vezeték nélküli töltés lehetősége,
  • az újabb, színes OLED-kiejlző, továbbá
  • a jelentősen továbbfejlesztett kamera.

Ráadásul nem is csak az iPhone X-ről derültek ki információk, de „bebizonyosodott”, hogy számíthatunk 4K-s Apple TV-re is, amely sokkal élesebb képpel kápráztathatja el a felhasználókat.

A legújabb Apple Watch-csak kapcsolatban túl sok újdonságot egyelőre nem lehet tudni, de a kiszivárgott információk szerint bizonyos modellek (elképzelhető, hogy mindegyik új okosóra) LTE-támogatást élveznek majd, vagyis akkor sem kell majd kétségbe esni, ha valakinek éppen nincs keze ügyében az iPhone-ja.

Mindezeken túl az animált emojik – vagyis „animojik” – megjelenésére is számíthatunk, továbbá az AirPodok esetében is várható némi változás.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen