hirdetés
Tech

Bemutatták az új iPhone-okat

Többen már nagyon várták az új iPhone-ok, különösen a jubileumi okostelefon bemutatását, amire ma este végre sor került. Bár a hétvégén már számtalan érdekesség kiszivárgott, mégis megtudhattunk néhány újdonságot is.
iPhone X Bemutatták az új Apple-okostelefonokat (Forrás: businessinsider.com)
hirdetés

Először az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékek mutatkoztak be – a korábbihoz képest elsőre szembetűnő változás a masszívabb alumínium ház, illetve az üveglap borítású hátlap is. A kijelzőméret továbbra is 5,5, illetve 4,7 hüvelykes a két készülék esetében, de állítólag javult a színhelyesség. Ezeknél a telefonoknál még maradt a 3D Touch, viszont változást jelent például az elődjénél jobban teljesítő A11 Bionic rendszerchip.

A Mobilaréna szerint a 12 megapixeles kamera is új szenzort kapott, emellett a hardveres zajszűrés jelent újdonságot. Bemutatták a Qi-töltést, valamint az LTE-A és az 5.0-s Bluetooth is megérkezett a készülékekre. Az iPhone 8 készülékek 699, a 8 Plus-ok pedig 799 dolláros áron indulnak, és szeptember 22-étől válnak elérhetővé az Egyesült Államokban.

IPhoneokEgy kis áttekintés az iPhone-ok történelméből (Forrás: businessinsider.com)

Ahogyan azt várni lehetett, lerántották a leplet az iPhone X-ről is, amelynek helyes kiejtése egyébként „iPhone Ten”, hiszen az X jelen esetben egy római tízes.

A Super Retina kijelző 5,8 hüvelykes és 1125 x 2436 pixeles, és az iPhone-ok történetében most először látták el OLED technológiával. Nem különösebb meglepetés, hogy a főgomb (home button) eltűnt, a kijelző pedig majdnem az egész előlapot kitölti – hiszen már hónapok óta megjelentek az erről szóló pletykák.

Ugyancsak hiányzik a Touch ID, amely helyett az új arcfelismerő megoldást, a Face ID-t vezették be. Ez a technológia ráadásul még pontosabb, mint at 50 ezerből egyszer hibázó Touch ID, hiszen itt már 1 millió az egyhez az arány.

Újdonságot jelentenek még a True Depth névre keresztelt dupla kamerarendszer esetében a nagyobb és gyorsabban működő szenzorok.

Az iPhone X sem nélkülözi a Qi-töltést, és ugyanúgy van LTE-A és Bluetooth 5.0 is, mint a fent részletezett készülékek esetében.

Az iPhone X-ből 64 és 256 GB-os változatokat lehet majd beszerezni, 999 dollárral kezdődő áron – ami átszámítva nagyjából 256 ezer forint. Az Egyesült Államokban november 3-án vehetik kézbe az új tulajdonosok az első jubileumi iPhone-okat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen