hirdetés
Tech

Megduplázza a Twitter a bejegyzések karakterszámát

A Twitter a jelenlegi 140 karakteresnél hosszabb, 280 karakteres bejegyzések bevezetésével kísérletezik, amely állítása szerint megkönnyítheti az emberek számára, hogy kifejezzék önmagukat.
Twitter Megduplázza a Twitter a bejegyzések karakterszámát (Forrás: imgclub.org)
hirdetés

A Twitter jelenleg 140 karakterben határozza meg a bejegyzések maximális hosszát, ezt azonban kísérleti jelleggel néhány felhasználó számára „megduplázta”, vagyis az érintettek immár 280 karakterben is megoszthatják a többi felhasználóval a gondolataikat.

A vállalat ezzel kapcsolatban egy blogbejegyzésében arról írt, hogy a jelenlegi karakterhatár több felhasználó számára jelentős csalódottságot okozott. A Twitter a közelmúltban egyre kisebb mértékű bővülést ért el, és a bejegyzések hosszának növelése talán egy olyan eszköz lehet, amely képes újabb felhasználókat vonzani a mikroblog-oldalra.

Aliza Rosen, a Twitter termékmenedzsere elmondta, hogy feltehetőleg már „mindannyiunknak” meggyűlt a baja azzal, hogy a gondolatainkat egy tweetbe próbáltuk sűríteni – a változással kapcsolatosan pedig azt mondta, hogy a hosszabb bejegyzéseket lényegében minden nyelven tesztelik, kivéve a japánt, a kínait és a koreait, ahol elmondása szerint egy-egy karakter több információt rejt.

„Megértjük, hogy miután sokan évek óta használták a Twittert, érzelmi kötődés alakulhatott ki a 140 karakter iránt – mi is így éreztük. De kipróbáltuk ezt, láttuk a benne rejlő erőt, és most beleszerettünk ebbe az új, de még mindig rövid korlátozásba” – tette hozzá Aliza Rosen.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója az elsők között próbálta ki az újabb hosszúságú bejegyzést, és azzal kapcsolatban megjegyezte, hogy noha „kis változásról van szó”, de számukra ez „nagy lépés”.

A felhasználók között ugyanakkor vannak, akik cseppet sem szívlelik a változást, így például Sarah Kendzior író is annak a meglátásának adott hangot, hogy a 280 karakteres bejegyzés már túl hosszú.

Sathnam Sanghera, a The Times újságírója pedig megjegyezte, hogy a Twittert hírhedten gyakran használó Donald Trump amerikai elnöknek is kétszer annyi karakter állhat rendelkezésére majd a továbbiakban a gondolatai megosztására.

A Twitter mindenesetre reméli, hogy a hosszabb bejegyzések mellett az emberek gyakrabban osztanak meg tartalmat az oldalon.

„Mikor az embereknek nem kell a gondolataikat 140 karakterbe sűríteniük, és történetesen van néhány tartalék karakter, akkor több embert látunk 'tweetelni'” – mondta Aliza Rosen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen